Denizli’de Otobüslerde Paralı Sistem Kalkıyor

Denizli’de Otobüslerde Paralı Sistem Kalkıyor

Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, eylül ayından itibaren otobüslerde paralı sistemin kaldırılacağını söyledi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Denizli Büyükşehir Belediye Ulaşım Sanayi Ticaret AŞ’nin sermaye artışı konusundaki gündem maddesi, mecliste son günlerde yaşanan otobüs kazalarını gündeme getirdi. Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, kazaların yaşanmaması için ellerinden gelen eğitimlerin ve çalışmaların yapıldığını belirtirken, Eylül ayından itibaren otobüslerde paralı sistemin kaldırılacağını söyledi. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 3. birleşimi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci başkanlığında yapıldı.
Toplantıda, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Denizli Büyükşehir Belediye Ulaşım Sanayi Ticaret A.Ş’nin yapılacak olan 5 milyon TL’lik sermaye artırımı gündeme geldi. Sermaye attırımı oy birliği ile meclisten geçerken, CHP’li üyeler son günlerde yaşanan otobüs kazalarının sebeplerini sordu. CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Çallıca, Denizli Büyükşehir Belediye otobüslerinin son günlerde kazalarla anıldığını belirterek, "İnsanlar artık otobüslere binmeye korkmaya başladı. Bu kazaların detaylı olarak araştırılması gerekiyor. Otobüsler şoförlerin eğitimsizliğinden mi kaynaklanıyor, yoksa otobüslerde mi bir sıkıntı var? Bu konuların acilen araştırılarak değerlendirmesini istiyoruz. Aksi takdirde bu kazaların sayısı gün geçtikçe artacaktır" dedi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak toplu taşıma konusunda çok titiz davrandıklarını ifade eden Ali Değirmenci, "Kazaların yaşanmaması için son teknoloji ile donatılmış otobüsleri aldık. Amacımız vatandaşlarımıza daha güvenli, konforlu ve kaliteli toplu ulaşım hizmetini sunmak. Diğer yandan tüm şoförlerimize eğitim veriyoruz. Bu eğitimlerimizi artırarak devam ediyoruz" diye konuştu.
Eylül ayından itibaren okulların açılmasıyla birlikte otobüslerde paralı sistemin kaldırılacağını ifade eden Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, "Şoförlerimizin dikkatinin dağılmaması için Eylül ayından itibaren otobüslerde paralı binişi kaldırıyoruz. Bunun yanına kart sistemini uygulamaya koyacağız. Böylece şoförlerimizin dikkati dağılmayacak" şeklinde konuştu.