Denizli’de “tiyatro Sporu”

Denizli’de “tiyatro Sporu”

Modern doğaçlama tiyatroya ait bir gösteri türü olan "tiyatro sporu"nu Denizli’de ilk defa seyirciyle buluşturan Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü, izleyicilerden tam not aldı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü, "Söz Sende" oyununu modern doğaçlama tiyatroya ait bir gösteri türü olan tiyatro sporu ile ilk kez sahneye koydu. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda sahnelenen oyunda, Genç Denizli Tiyatro Kulübü oyuncuları ’Koruk Suyu’ ve ’Uçan Hollandalının Tayfası’ adıyla iki gruba ayrıldı. İzleyicilerin de katıldığı, herhangi bir senaryonun olmadığı tamamen doğaçlama yapılan tiyatro oyununda gruplar ayrı ayrı performanslarını sergiledi. Oyunun sonunda izleyiciler grupların performansına göre puan verirken, kahkaha dolu iki saat geçirmenin keyfini yaşadılar.
Genel sanat yönetmenliğini Hakan Kurt’un üstlendiği, sunumunu Ozan Özdemir’in yaptığı, Memduh Bozbay, Emre Yılmaz, Hakkı Karaca, Fatma Nuray Eymirli, Oğuzhan Çıplakoğlu, İzem Zeybekoğlu, Aygün Kurt ve Ozan Kara’nın sahnelediği oyun, izleyicilerden tam not aldı.
Modern doğaçlama tiyatrosunun biçimlerinden biri olan ‘tiyatro sporu’nun temelde seyircinin oyuna aktif katılımını sağlamak olduğu belirtilirken, oyun gereği seyircilerin izledikleri doğaçlamalara puan verdiği, doğaçlamaları yönlendirdiği ve fikirleri ile doğaçlamaları belirledikleri ifade edildi. İzleyicinin de oyunun bir parçası haline geldiği "Söz Sende"nin sezon boyunca devam edeceği belirtildi.