Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

Denizli’deki o iş yeri ruhsatsız çıktı!

Denizli kent merkezinde 1 kişinin öldüğü 3'ü ağır 36 kişinin yaralandığı patlamanın meydana geldiği unlu mamuller işyeri ruhsatsız çıktı. Büyük hasar meydana gelen 6 katı binanın yıkılmasına karar verildi.

Yayınlanma:


DENİZLİ’DE PATLAMA!

Denizli’nin en hareketli bölgesi Bayramyeri yakınlarında 357 sokak içinde bir unlu mamuller üretiminin ve satışının yapıldığı ve tüpgaz kullanılan işyerinde dün saat 09.10’da gaz sıkışmasından patlama meydana geldi. 6 katlı binanın zeminindeki işlerinin borum katında meydana gelen patlamada sokak savaş alanına döndü. Patlamanın olduğu işyeri enkaza dönerken, karşı binaların özellikle ilk üç katlarındaki tüm işyeri ve evlerin camları kırıldı.

Patlamanın meydana geldiği işyerine alışverişe gelen, yandaki butiğin sahibi Ayfer Yıldırım öldü. İşyeri sahibi 8 aylık hamile Dilek Fazlı’nın da aralarında olduğu 3’ü ağır 36 kişi yaralandı. Yapılan incelemede patlamanın tüpten sızıp bodrumda biriken LPG’nin ateş veya elektrikle temas etmesi sonucu patlamanın meydana geldiği belirlendi. Enkazda yapılan araştırmada 45 kilogramlık 1 sanayi tüpü ve 12 kilogramlık 6 mutfak tüpü, 18 de piknik tüpü bulundu. İtfaiyenin ilk belirlemeleri göre işyerindeki tüp gaz tesisatının sağlıklı olmadığı tespit edildi.

İLGİLİ HABER Yeni Atama ve Görevden Alma Kararları Resmi Gazete’de Yayımlandı
Denizli kent merkezinde 1 kişinin öldüğü 3'ü ağır 36 kişinin yaralandığı patlamanın meydana geldiği unlu mamuller işyeri ruhsatsız çıktı. Büyük hasar meydana gelen 6 katı binanın yıkılmasına karar verildi.

ODA BAŞKANI ŞENEL BELEDİYEYİ SUÇLADI

İşyerinin ruhsatsız olduğunu öğrendiklerini belirten İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şevket Murat Şenel, “Öğrendiğimize göre bina ruhsat alamamış. Bu tür binaların, işletmelerin şehir içerisinde üretim faaliyetine devam edebilmeleri için pişirme ve ısıtma yapmamaları lazım. Elektrikle ya da doğalgazla çalışmaları lazım. Şehir içinde artık LPG tüpüyle pişirme ve ısıtma yapan bu tür tesislere artık izin verilmiyor. Bu tesis açma ruhsatı olmadan faaliyet gösteren bir tesis” dedi.

Belediyenin buraya ruhsat vermediğinin görüldüğünü kaydeden Şenel, “Belediyenin kapatması gerekiyor. Kapatmadığımız takdirde de ödediğimiz bedel ortada. Böyle bir tesisin burada çalışmaması lazım. Burada tek bir sorumlu aramak yanlış. Burayı böyle çalıştıran işletmenin de sorumluğu var. Buranın böyle çalışmasına göz yuman idarelerin de sorumluğu var. Belediye kendi açısından kapatması gereken bir yeri kapatmadığı için veya farkında olmadığı için sorumluluğu var” dedi.

YIKILMASI YÖNÜNDE ÖN RAPOR VERİLDİ

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan ilk incelemede sadece zemin katı kullanılan diğer katları uzun süredir boş olan binanın yıkımıyla ilgili ön rapor hazırlandığını belirten Şenel, “Bina zemin kodunun altında iki bodrumdan oluşuyor. Bu iki bodrum katta özellikle patlamanın meydana geldiği yerde ciddi hasar gören yerler var. Bazı kirişler kırılmış. Kolonların bazılarında kesme çatlakları var. Binanın yıkılması yönünde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden gelen ekipler karar verdiler” dedi.

MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI BELEDİYEYİ SUÇLADI

Makine Mühendisleri Odası ise yaptığı açıklamada faciadan birinci derecede sorumlunun Denizli Büyükşehir Belediyesi olduğu söyledi. Bodrum katlarında LPG tüpü kullanımının yasak olduğuna vurgu yapılan Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu imzalı açıklamada, “Denizli Büyükşehir Belediyesi faciadan doğrudan sorumludur. Facianın sorumlularının bir an önce ortaya çıkartılarak gerekenin yapılması ve faciadan zarar gören tüm yurttaşlarımızın zararının giderilmesi için kamu vicdanı adına olayın takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz” ifadesi kullanıldı.

RUHSAT VERİLMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Bu arada 2013 yılı kasım ayında vergi mükellefiyeti başlayan işyerinin, büyükşehir olmadan önce Denizli Belediyesi’ne ruhsat başvurusu yaptığı ve uygun bulunmadığı için ruhsat başvurusunun reddedildiği belirtildi.

Patlamanın olduğu işyerinin bulunduğu bina, belediye ekipleri tarafından tamamen koruyucu plakalarla kapatıldı. Polis binanın etrafında güvenlik önlemi alarak, vatandaşları binaya yaklaştırmadı.

Yaralılardan 26’sı tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edilirken, 3’ü ağır 10 yaralının tedavileri sürüyor. Hamile olan işyeri sahibi Dilek Fazlı’nın uyutulmasına devam ediliyor. Bu arada patlamadan işyerleri zarar gören çevre esnafı da yaralarını sarıyor. Çevre temizliklerini yaptıran esnaf, işyerlerinin camlarını değiştiriyor.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler