Denizlili Öğretmenin Mektubu Vanlı Çocuklara Yardımda Köprü Oldu

Denizlili Öğretmenin Mektubu Vanlı Çocuklara Yardımda Köprü Oldu

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin (DGC) Van’ın Edremit ilçesindeki Bakımlı köyünde görev yapan Denizlili öğretmenin mektubu ile başlattığı yardım kampanyasında ilköğretim okulu için başlatılan yardım kampanyasında toplanan malzemeler Van’a gönderildi.
Van’ın Edremit ilçesi Bakımlı köyünde 481 öğrencinin eğitim gördüğü Bakımlı İlköğretim Okulu’nda görev yapan Denizlili öğretmen sayesinde okulun ihtiyaçları olduğunu öğrenen Denizli Gazeteciler Cemiyeti, okul için bir süre önce yardım kampanyası başlattı. DGC Başkanı Ümit Varol’un bizzat ilgilendiği yardım kampanyasına Büyükşehir Belediyesi, Denizli Ticaret Odası (DTO), Denizlispor Kulübü’nün yanı sıra esnaftan da yardım geldi. Büyükşehir Belediyesi kırtasiye yardımında bulunurken, DTO okulun önemli ihtiyaçlarından olan projeksiyon cihazı yardımında bulundu. Denizlispor Kulübü’nün 11 forma ile katıldığı yardım kampanyasına esnaf ayakkabı ve kırtasiye malzemeleri ile destekte bulundu. Denizlili gazetecilerin de yoğun ilgi gösterdiği kampanyada çok sayıda kitap, ayrıca bilgisayar ve dizüstü bilgisayar toplandı. Ardından yardım kutuları hazırlanarak, Van’a gönderildi.
KAMPANYA VAN’DAN GELEN BİR MEKTUPLA BAŞLADI
Denizli Gazeteciler Cemiyeti olarak sivil toplum kuruluşu anlayışı içinde hareket ettiklerini belirten DGC Başkanı Ümit Varol, şimdiye dek yaptıkları sosyal projelere bir yenisini eklediklerini söyledi. Van’dan gelen bir mektupla bu yardım kampanyasına başladıklarını belirten Varol, "Bizim bu kampanyamız 20 gün önce başladı. Van’ın Edremit ilçesindeki Bakımlı İlköğretim Okulu’nda Denizlili bir öğretmenimizin mektubuyla başladık. Mektubu okuyunca içimiz acıdı. Oradaki şartların zorluğundan, öğrencilerin yaşadığı sıkıntılardan bahsediyordu. Arkadaşlarımızla toplanıp konuştuk ve okul için kendi çapımızda bir yardım kampanyası başlattık. Kampanya süresince kitap, kalem, defter, çanta, ayakkabı gibi şeyler topladık. Denizlispor’dan 11 adet forma aldık. En çok projeksiyon cihazı istemişlerdi. Onu da tedarik ettik. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Ticaret Odası, Denizlispor Kulübü ve Denizlili esnaflarımız bize önemli destekler verdiler. Hepsine çok teşekkür ederim" dedi.
"O ÇOCUKLARIN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK BİZİ MUTLU EDİYOR’
Amaçlarının küçük bedenlerin büyük hayallerinin bir kısmını da olsa gerçeğe dönüştürmek olduğunu kaydeden Varol, şöyle devam etti:
"O çocukların hayallerinin küçük bir bölümünü dahi gerçekleştirsek mutlu olacağız. Kampanyamızı 15 Ekim itibariyle sonuçlandırdık ancak yardım etmek isteyenler olursa da ikinci bir yardım yapabiliriz. İlk yardımlarımızı bugün itibariyle yola çıkarıyoruz. İnşallah yardımlarımız oraya vardığında o küçük bedenler mutlu olur. Her birisi siyasetçi, spor adamı, bürokrat, iş adamı olur."
Özellikle Doğu’da son zamanlarda yaşanan olaylarda okulların yakılmasına dikkat çeken Varol, "Son günlerde ülkemizde bir takım sıkıntılar yaşanıyor. Burada dikkatini çekmek istediğim husus toplamda 242 okulun yakılması. Bazıları okulları yakarak oradaki insanların cahil kalmasını ve kötü emellerine alet etmek istiyor. Bizler ise okullarımıza yardım etmeyi devam ettireceğiz. Ben okuldaki 481 öğrencimize ve 24 öğretmenimize başarılar diliyorum" dedi.