Depremden Sonra Yapılan İş Yerleri Çözüm Bekliyor

Depremden Sonra Yapılan İş Yerleri Çözüm Bekliyor

Düzce’de yaşanan depremden sonra yapılan ve istenen performansa bir türlü gelmeyen kalıcı iş yerleri sorun olmaya devam ediyor. Madde bağımlılarının, alkoliklerin mekanı haline gelen Kalıcı Konutlar 5.’nci bölgedeki iş yerleri, basan yağmur suları nedeniyle az sayıda olan esnafa sıkıntı yaratıyor.
1999’da Düzce’de yaşanan iki büyük depremin ardından dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yapılan Kalıcı Konutların yanına bölgedeki ticari hayatı canlandırması için yapılan 5. bölgedeki Kalıcı İş yerleri sorun olmaya devam devem ediyor. Geçmiş dönemlerde madde ve alkol bağımlılarının mekanı olan kalıcı iş yerleri, kaderine terk edilmiş virane haliyle de defalarca tartışma konusu olmuştu. Kalıcı İş yerleri bu defa da yağmur sularının basmasıyla Düzce’de bir defa da tartışma konusu oldu.
Katlarını su basan kalıcı iş yerlerinde dükkanı olan Düzceliler, dertli. Vatandaşlar “Deprem zamanında milletin vergileriyle yapılan kalıcı iş yerleri şimdi atıl durumda. Kirişler, kolonlar çürümüş, perişan durumda. Buralar sahipsiz. Her yağmurda aynı. Her yer su. Yetkililerin buraları faydalı duruma getirmelerini talep ediyoruz" dedi.
Kenan Güneş, isimli esnaf ise birçok yere şikayet ve çözüm bulunması için gittiklerini ama sonuç alamadıklarını ifade etti. Son çare olarak Başbakanlığa giderek şikayette bulunmayı düşündüklerini de belirtti.