Ders kitaplarında öğrencilere ‘subliminal’ FETÖ mesajı

Ders kitaplarında öğrencilere ‘subliminal’ FETÖ mesajı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Milli eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) ihraç edilen yazarların 58 Kitapta yazılarının yer alması üzerine kitapların imha edilmesi kararı alınmıştı. Müfredata da sızan FETÖ’nün ders kitaplarında yaptıkları dudak uçuklattı. Ders içeriklerini, soru örneklerini ve öğretmen kılavuzlarını hazırlayan FETÖ’cü yazarların, neredeyse her sınıf için kitap hazırladığı belirlendi.


FİLOZOFLARLA PROPAGANDA
MEB’in Talim Terbiye Kurulu kararıyla hazırlanan ders kitaplarına yönelik yaptığı incelemede, FETÖ’nün ders kitaplarına, çocukların bilinçaltına Fethullah Gülen’i kazıyacak biçimde ‘F’ ve ‘G’ şifrelerini içeren, ‘hizmet hareketi’, ‘himmet’ gibi örgütün jargonunu öne çıkaran subliminal (direkt fark edilmeyen bilinçaltına yönelik) mesajlar yerleştirdiği tespit edildi.
Bazı sorular ve yanıt anahtarı ‘F’, ‘G’ şifresine göre hazırlandı. Örneğin, matematikte üçgenin iç açılarının anlatıldığı ünitede, köşelere ‘F’ ve ‘G’ harflerinin verildiği belirlendi. Gülen’in konuşmalarından yapılan alıntıların altına dünyaca ünlü filozofların ve düşünürlerin imzalarının atıldığı da ortaya çıktı.

19 EYLÜL’E YETİŞECEK
19 Eylül’de başlayacak eğitim-öğretim döneminde 16 milyon öğrenciye ücretsiz olarak dağıtılacak ders kitaplarından FETÖ izi taşıyanlar çıkarıldı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın talimatıyla kitaplar yeniden yazılarak basılacak. Talim Terbiye Kurulu, söz konusu kitaplar için bayram boyunca mesai yaparak kitapları yeni eğitim-öğretim dönemine yetiştirecek.
İhraç edilenler tarafından yazılan kitapların tamamı imha edilerek geri dönüşüme gönderilecek. MEB’in içeriklerini tekrar gözden geçirdiği 250 milyona yakın kitap, 19 Eylül’e kadar hazır hale getirilecek. Bakanlık, geçen yıl ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde 236 milyon 286 bin 325 ücretsiz ders kitabı dağıtmıştı. Bu kitaplar için 394 milyon 698 bin 997 TL ödenmişti.

FETÖ’cü yazarların kaleme aldığı kitaplardan bazıları şöyle:“Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 4-5, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 8, İmam Hatip Ortaokulu Temel Dini Bilgiler 7, Ortaöğretim Hz. Muhammed’in Hayatı 10-11, İmam Hatip Liseleri Fıkıh, İmam Hatip Liseleri Hadis, İlköğretim Sosyal Bilgiler, İlköğretim Türkçe 5-8, Güzel Sanatlar ve spor Liseleri Spor Psikolojisi, Ortaöğretim Sosyoloji, Ortaöğretim Demokrasi ve İnsan Hakları, İngilizce 2-3, Bilgi ve İletişim Teknolojisi, Sanat Tarihi 12, Coğrafya 12, Öğretmenlik Mesleğine Giriş, Diksiyon ve Hitabet Öğretmen Kılavuzu