Deski’den Su Maliyetini Düşürecek Proje

Deski’den Su Maliyetini Düşürecek Proje

Denizli’nin Bozkurt ilçesindeki Armutalan Mahallesi sakinleri, DESKİ’nin hayata geçirdiği proje ile içme suyu maliyetini yüzde 90 düşürecek.
Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü’nün Bozkurt’un Armutalan Mahallesi sakinlerinin içme suyu maliyetini yüzde 90aşağı çekecek projesi büyük takdir topladı. İçme suyu hattı cazibesiz olup, pompalama sistemi ile su kullanan Armutalan, DESKİ’nin projesi ile cazibeli suya kavuşacak. Elektrik enerjisinin maliyeti yükseltmesinden dolayı suyun tonunu 2,5 ila 5 TL arasında kullanan Armutalan Mahallesi sakinleri DESKİ’nin yaptığı 4 bin 70 metrelik yeni içme suyu isale hattı ile cazibeli suya kavuşacak. Proje tamamlanınca Armutalanlılar suyun tonunu 31 kuruştan kullanacak.
Armutalan Mahallesi Muhtarı Sabri Oruç, Denizli’nin Büyükşehir olması ile birlikte mahallelerin büyükşehrin hizmetlerinden yararlanmaya başladığını söyledi. Oruç, “Daha önce Armutalan’a gelen içme suyu hattı Bozkurt ve Avdan Mahallesi’nden dolanarak çift terfi ile ulaşıyordu. Hem enerji maliyetinin fazla olması hem de içme suyunun uzun bir mesafe dolanarak gelmesinden dolayı mahalle sakinlerimiz hem 10 kat pahalı su içiyordu, hem de çok sayıda patlakla uğraşıyordu. Artık mutlu sona yaklaştık, DESKİ’nin projesi ile bu sıkıntımız ortadan kalkacak" diye konuştu.
Proje ile Armutalan’da içme suyu sorununun ortadan kalkacağını vurgulayan Oruç, "Özellikle suyun tonunu 2,5 ila 5 TL arasında kullanan vatandaşlarımız hayata geçirilen çalışma ile suyun tonunu 31 kuruş üzerinden kullanacak. Armutalan Mahallesi sakinleri adına başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a, DESKİ Genel Müdürümüz Doç. Dr. Mahmud Güngör’e ve ekiplerine teşekkür ediyorum" dedi.
DESKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Mahmud Güngör ise, Bozkurt’un Mecidiye ve Armutalan Mahallesi’nde bulunan iki depo arasındaki içme suyu hattının yenilendiğini belirterek, "Daha önceden Armutalan’a gelen hat Bozkurt ve Avdan Mahallesi’nden dolanarak çift terfi ile ulaşıyordu. Burada da enerji maliyeti fazla olduğundan dolayı su 10 kat daha pahalıya mal oluyordu" ifadelerini kullandı.