Destekleme Ödemeleri Askıya Çikti

Destekleme Ödemeleri Askıya Çikti

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, alan bazlı gelir, mazot ve gübre ödemelerinin icmallerinin askıya çıktığını, bilgilerde eksikliği olan üreticilerinde ilçe müdürlüklerine başvurması gerektiğini söyledi.
2014 Üretim yılı içerisinde Çiftçi Kayıt Sistemi’ne(ÇKS) kayıt yaptıran ve 31 Aralık 2014 tarihine kadar Fındık Alan Bazlı Gelir ve Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Destekleme ödemelerine başvuru yapan üreticilerin desteklemelere ilişkin icmaller askıya çıktı. Mahalle muhtarlıklarında askıya çıkan icmaller 10 gün süre ile askıda kalacak. Bu süreçte icmallerinde eksiklikleri olan üreticilere ilçe müdürlüklerine başvuru yapabilecek.
DESTEKLEMEDE KİŞİ SAYISI ARTTI
Mazot gübre ve alan bazlı gelir desteklemelerinde geçen yıla göre farklılıklar oluştu. 2013 yılında mazot ve gübre desteklemesinden 115 bin 814 kişi yararlanırken 2014 yılında bu sayı 120 bin 966 kişiye ulaştı. Fındıkta ise bu sayı 114 bin 405 kişiden 118 bin 890 kişiye ulaştı. Mazot ve gübre desteklemesinden geçen yıla oranla 6 bin 142 kişi artarken, fındık alan bazlı desteklemesinde geçen yıla oranla 4 bin 405 kişilik bir artış yaşanmış oldu.
"HATALAR GİDERİLECEK"
Konu ilişkin açıklama yapan Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, icmallerin askıya çıkarıldığını söyledi. Bilgilerinde eksiklik olan üreticilere seslenen Sağlam, "Destekleme icmalleri 28 Ocak - 06 Şubat tarihleri içerisinde başvuru yapılan İlçe Müdürlükleri tarafından başvuru merkezi olan mahalle muhtarlıklarında 10 gün süre ile askıya çıkarılmış bulunmaktadır. Değerli üreticilerimizin belirtilen tarih aralığında askı listelerinde kendileri ile ilgili bilgileri kontrol etmeleri gerekmekte olup muhtemel eksiklik ve hataları gidermek noktasında İlçe Müdürlüklerimize başvurmaları önemle gerekmektedir" dedi.