Deü Tıp’ta Beyaz Önlüklü Açılış

Deü Tıp’ta Beyaz Önlüklü Açılış

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 2014-2015 eğitim yılı açılışı, Dönem 1 öğrencilerinin “Beyaz Önlük Giyme” Töreni ve Tıbbiyeli Andı’nı okumalarıyla renkli görüntülere sahne oldu.
DEÜ Tıp Fakültesi’nin 2014-2015 Eğitim Dönemi Açılış Töreni Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcısı Halil Köse, MKÜ önceki Rektörü Prof. Dr. M. Şerefettin Canda, DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Pınar Tuncel, Prof. Dr. Gamze Çapa Kaya, Başhekim Prof. Dr. Mehmet Refik Mas, Başhekim Yardımcıları, Enstitü ve Sağlık Meslek Yüksekokul müdürleri ile öğrenciler, öğretim üyeleri ve aileler katıldı.
Dekan Canda törende 1-2-3-4 ve 5 dönemlerini birincilikle bitirip bir üst sınıfa geçen öğrencilere Burs Komisyonu Katkısıyla hazırlanan hediyeleri sundu. Yine Tıp Fakültesi’ni 1. Kazanan Gizem Atik, 2. Muhammet Faruk Erkuş ve 3. Fırat Atilla Okuz’a da steteskop hediye etti. Öğrencilere DEÜ Mezunlar Derneği Başkanı Atilla Türkeri de hediye verdi. Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Tuncel’in öğrencilere Tıbbiye Andı’nı okutup yemin ettirmesinin ardından öğrenciler Beyaz Önlüklerini ailelerinin coşkulu alkışları arasında giydiler.
1975 mezunu olduğu halde hala her gün doktor olduğu için sevindiğini belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün de gençlere hoşgörülü, edepli hizmet eden hekimler olmalarını söyleyerek, sözlerini “Bunların en önemlisi de adaletli olmak, adaletin olmadığı bir toplumda sağlığımızın bir değeri olmaz “ diyerek bitirdi.