Dev kupa Fenerbahçe'yi deviren Karşıyaka'nın

Dev kupa Fenerbahçe'yi deviren Karşıyaka'nın
30. Türkiye Erkekler Basketbol Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında geçtiğimiz sezonun Türkiye Kupası Şampiyonu Pınar Karşıyaka, Lig Şampiyonu Fenerbahçe Ülker'i 77-75 yenerek Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi oldu.

FENERBAHÇE ÜLKER 75-77 PINAR KARŞIYAKA (MAÇ SONUCU)

1. Periyot Sonucu: 20-23 (Pınar Karşıyaka)
2. Periyot Sonucu: 41-40 (Fenerbahçe Ülker)
3. Periyot Sonucu: 66-58 (Fenerbahçe Ülker)
4. Periyot Sonucu: 75-77 (Pınar Karşıyaka)



İLK BEŞLER

Salon: Ankara Spor Salonu
Hakemler: Recep Ankaralı, Emin Moğulkoç, Rüştü Nuran

Fenerbahçe Ülker: Emir Preldzic, Jan Vesely, Andrew Goudelock, Ricky Hickman, Oğuz Savaş
Başantrenör: Zeljko Obradovic

Pınar Karşıyaka: Ceyhun Altay, Bobby Dixon, Barış Hersek, Jon Diebler, Juan Palacios
Başantrenör: Ufuk Sarıca

MAÇTAN NOTLAR


Fenerbahçe Ülker ile Pınar Karşıyaka arasında oynanan 30. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'na taraftarlar ilgi gösterdi.

Tribünler doldu


Türkiye Basketbol Ligi'ni geçen sezon şampiyon tamamlayan Fenerbahçe Ülker ile Türkiye Kupası'nın sahibi Pınar Karşıyaka, Ankara Spor Salonu'nda en büyük kupayı kazanmak için mücadele etti. Takımlarını bu önemli karşılaşmada yalnız bırakmayan taraftarlar, salonda kendilerine ayrılan bölümleri büyük oranda doldurdu.

Taraftarlar 1 saat kala alındı


Zorlu karşılaşmanın biletleri, dün akşam saat 20:00'de internetten satışa sunuldu. Karşılaşma günü de salon çevresindeki gişelerden taraftarların mağdur olmaması için bilet satışı yapıldı. Taraftarlar, 11 bin kişilik Ankara Spor Salonu'na maçın başlamasına 1 saat kala alındı. İki takım taraftarları da karşılaşma öncesi tezahüratlarla takımlarını destek verdi.

Bakan Kılıç tribünden izledi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da karşılaşmayı izledi. Maç başlamadan önce Ankara Spor Salonu'na gelen Kılıç, tribündeki yerini aldı. Bakan Kılıç'ın yanı sıra Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de maçı takip etti.

Yoğun güvenlik önlemi


Maç sırası ve öncesinde çıkabilecek olaylara karşı yoğun güvenlik önlemi alındı. Basketbolun en önemli kupasında, 820'si polis olmak üzere 970 görevli, salon ve çevresinde güvenliği sağladı.