Dev Yatırım Başladı

Dev Yatırım Başladı

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde bulunan ve daha önce köy olan tüm mahallelerin 750 km uzunluğunda olan yollarının sıcak asfaltla kaplanması çalışması törenle başladı.
Ordu Üniversitesi karşısında yüklenici firmanın kurduğu şantiye alanında gerçekleşen törene Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilçe belediye başkanları, ihaleyi alan firma yetkilileri, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, il genelinde toplamda bin km sıcak asfalt çalışması yapılacağını söyledi. Yılmaz, "752 kilometre sıcak asfalt, ihale ettiğimiz çalışma. 250 kilometreyi de Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak kendi imkanlarımızla yapacağız, toplamda bin kilometreyi aşan bir yol ihalesinin açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Güzergahın boyutunu tarif edecek olursak Ordu’dan başlayıp Edirne’ye kadar gidiyoruz. Ordu kendi dinamikleri içerisinde en büyük ihalesini yaptı. Bu bakımdan herkese hayırlı uğurlu olsun" dedi.
YILMAZ: "HAVALİMANINDAN DAHA PAHALI OLACAK"
309 milyon liraya mal olacak projenin 3 yılda tamamlanacağını belirten Başkan Enver Yılmaz, sıcak asfalt projesinin Ordu-Giresun Havalimanı’ndan daha pahalı olacağını söyledi. Yılmaz, "Bu proje katma değer vergileri ile birlikte toplam 309 milyon liraya mal olacak. 3 yıllık çalışma süresi içerisinde yapılan bu yollar bizim bütçemizin yaklaşık yüzde 70’ini oluşturacak. Dünyanın 3., Avrupa’nın 1. havalimanı olan Ordu havalimanı deniz doldurulmak suretiyle yapılıyor ve maliyeti 270 milyon lira, muhtemelen 300 milyon lirayı bulayacak. Ama bizim bugün temelini attığımız sıcak asfalt yol ihalesinin maliyeti 309 milyon lira olarak havaalanını geçecek. Bu bakımdan Ordu’nun en büyük projesi olarak tarihe geçecek. Ayrıca Ordu’daki grup ve ara yolların tamamı da bu kapsam da yapılacak" diye konuştu.
Açılış töreninde konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yolların iller için önemli bir etken olduğunu ifade etti. Yapılacak olan işlerin iyi yapılması gerektiğini vurgulayan Balkanlıoğlu, "752 kilometre artı 250 kilometre de ilave sıcak asfalt yapmak Orduluların fedakarlığı ile yapılacak bir şey. Yol her şey için çok önemli, gezdiğimiz her yerde bize söylenen sorunların başında yol ve su sorunları geliyor. Yapılan çalışmaları görünce bu sorunların azalacağını umut ediyorum. Yapılacak olan sıcak asfaltın herkese hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Asfalt çalışması kurban kesimi ve kurdele kesimiyle başladı.