Develi Belediye Başkanı Cabbar’a Develi’nin İlk Gazetesi Hediye Edildi

Develi Belediye Başkanı Cabbar’a Develi’nin İlk Gazetesi Hediye Edildi

Develi’de çıkan ilk gazete olma özelliğini taşıyan Demokrat Develi Gazetesinin 1954 yılının Şubat ayında çıkan ilk sayısı Selim Akdoğan tarafından Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’a hediye edildi.
1954 yılının Şubat ayında yayın hayatına başlayan Demokrat Develi Gazetesi, 1 sene sonra 1955 yılının Şubat ayında Mustafa Akdoğan’ın 40 yaşında vefat etmesi üzerine bir süre daha yayınlanmaya devam etmiş fakat; zaten dönemi itibariyle zor şartlarda çıkıyor olan gazete Mustafa Akdoğan’ın vefatından sonra daha fazla direnememiştir. Demokrat Develi Gazetesi zor şartlara rağmen; gazete kağıtlarının tek tek alındığı dönemde, harflerin tek tek dizilip basıldığı tipo (hurufat) tekniğiyle Kayseri’de Hakimiyet matbaası tarafından basılmıştır.
Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, “Develi’nin siyasi tarihine çok önemli katkı sağlamış olan Demokrat Develi Gazetesinin ilk sayısına ulaşmış olmak bizim için çok sevindirici. Tarihe şahitlik yapmış böyle bir hediye aldığım için çok teşekkür ediyorum. O yüzden halkımızın da gazeteyi görmesi ve şahitlik etmesi için Belediyemiz Kültür Merkezinde özel bir yerde sergileteceğim” dedi.