Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

Devlet Tiyatroları perdelerini açıyor!

Devlet Tiyatroları, 1 Ekim’de perdelerini açıyor. Yeni sezonda ilk turda 31 yeni oyun sahnelenecek.

Yayınlanma:
Devlet Tiyatroları perdelerini açıyor!

Tüm zamanların yazarı William Shakespeare’in ‘Romeo ve Juliet’inden, Türk Edebiyatının usta kalemi Tarık Buğra’nın ‘Osmancık’ına, ünlü Rus yazar Lev Tolstoy’un ‘AnnaKarenina’sından, Turgut Özakman’ın ‘Bir Şehnaz Oyun’una, Türk öykü ve tiyatro yazarı Haldun Taner’in ‘Sersem Kocanın Kurnaz Karısı’ndan, ünlü Amerikalı yazar John Steinbeck’in ‘Fareler ve İnsanlar’ına birçok oyun Devlet Tiyatrolarının bu sezon ilk turdaki yeni oyunlarından.

ANKARA SAHNELERİNDE 7 YENİ OYUN

Yeni sezonda, yerli ve yabancı yaklaşık 160 oyun sahneleyecek olan Devlet Tiyatroları, bu sezon 100’e yakın yerli eseri tiyatroseverlerle buluşturacak. Devlet Tiyatrolarının ilk tur repertuarında en fazla yeni oyun ise Ankara’da sahnelenecek. Ankara Devlet Tiyatrosu 2017-2018 tiyatro sezonuna 7 yeni oyun ile başlayacak.

‘İkinci Katil’, ‘Osmancık’, ‘Şempanzeler’, ‘Yedi Kocalı Hürmüz’, ‘Muhteşem Diva’, ‘İhanet’ ve ‘AnnaKarenina’ Ankara sahnelerinde seyirciyle buluşacak yeni oyunlardan.

‘Yedi Kocalı Hürmüz’ Altındağ Tiyatrosu’nda, ‘Osmancık’ ve ‘Ana Karenina’ Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde, ‘Muhteşem Diva’ ve ‘İhanet’ Küçük Tiyatro’da, ‘Şempanzeler’ Şinasi Sahnesi’nde ve ‘İkinci Katil’ Akün Sahnesi’nde seyirci karşısına çıkacak.

SONU MERAKLA BEKLENEN OYUN: ŞEMPANZELER

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun bu yıl sahneye koyacağı yeni oyunlardan oldukça merak uyandıran Simon Block’un yazdığı ‘Şempanzeler’ isimli oyun Devlet Tiyatrolarının güçlü sanatçılarını seyirciyle buluşturacak. Sinan Pekinton’un yönettiği oyun prömiyerini 10 Ekim’de yapacak.

Oyun, sıradan bir cumartesi günü evli bir çiftin evine gelen iki tane pazarlama elemanının, mutlu görünen aile yapısını iş dünyasının acımasızlığıyla nasıl bozduğunu gözler önüne seriyor. Seyircinin oyunu izlerken empati yapmasını amaçladıklarını belirten Pekinton, bir çift oyunu izlediği zaman bizim evde de böyle olabiliyor duygusunu tattırmak istediklerini ifade etti.

Pekinton, son olarak oyunun ana cümlesini hatırlatarak ‘Hepimiz gerginiz çünkü ne olacağını bilmiyoruz’ dedi.

ZAMANIMIZA KADAR YAZILMIŞ EN İYİ ROMAN: ‘ANNA KARENİNA’

Ünlü Rus yazar Tolstoy’un klasikleşmiş eseri ‘Anna Karenina’ Rusya’nın 1873-1877 yılları arasındaki döneminde yaşanan aşk hikayesini Rusya’nın tarihiyle eş zamanlı anlatıyor. Yönetmenliğini İpek Atagün Gezener’in yaptığı oyun 31 Ekim’de prömiyer yapacak.

Oyuna tam bir aşk hikayesi demenin yanlışlığına dikkat çeken Gezener, oyunun aşk hikayesi ekseninde Rusya’nın o dönemini çok iyi anlattığını söylüyor. Oyunu hareket tiyatrosu niteliğinde yapmaya çalıştıklarını da vurgulayan Gezener, ‘sonuçta bin sayfalık bir eser ve bunu tiyatro olarak oynamaya kalktığımızda çok uzun sürer. Biz de sanatçı arkadaşlarımızla oyunu daha hareketli hale getirdik’ dedi. Oyun, 125 farklı yazarın belirlediği bir listede zamanımıza kadar yazılmış en iyi roman olarak görülüyor.

ANKARA’NIN BİR DİĞER OYUNU ‘OSMANCIK’

Türk Edebiyatının usta kalemi Tarık Buğra’nın yazdığı ve prömiyerini 4 Ekim’de yapacak olan ‘Osmancık’ı Adnan Erbaş yönetiyor. Oyun, Osmanlının kuruluş dönemini ve Osman Gazi’nin Osmancık’tan -yani genç bir delikanlıdan- Şeyh Edebali’nin yönlendirmeleriyle cihana hükmeden bir devleti kuran bir düşünce adamına dönüşüm sürecini sahneye taşıyacak.

Yeni sezonun iddialı oyunlarından ‘Yedi Kocalı Hürmüz’ ise kişilerin ve olayların gülünç ve eğlendirici yönlerini ön plana çıkartacak. Türk mizahının önemli isimlerinden Sadık Şendil tarafından yazılan oyun 19 Ekim’de prömiyer yapacak.

Barış Erdek’in yönettiği ‘İkinci Katil’, Özen Yula’nın yönettiği ‘İhanet’ ile Funda Mete’nin yönettiği ‘Muhteşem Diva’ Ankara Devlet Tiyatrosu’nun bir diğer iddialı oyunlarından.

‘Muhteşem Diva’ prömiyerini 20 Ekim’de, ‘İhanet’ 10 Ekim’de yaparken ‘İkinci Katil’ oyununun prömiyer tarihi ise 3 Ekim.

İSTANBUL DEVLET TİYATROSU 5 YENİ OYUNLA SEZONA ‘MERHABA’ DİYECEK

Yeni sezonda 5 yeni oyunla perde açacak olan İstanbul Devlet Tiyatrosu en çok yeni oyunun sahneleneceği ikinci şehir.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik’in daveti üzerine İstanbul’a gelen Makedonya Ulusal Tiyatrosu Genel Müdürü Dejan Projkovski de William Shakespeare’in ‘Romeo ve Juliet’ adlı oyununu 10 Ekim’de sahneye taşıyacak.

Karmakarışık bir kahkaha tufanı olan Ray Cooney’in yazdığı ve Haldun Dormen’in sahneye koyacağı ‘Karmakarışık’ 7 Kasım’da izleyenleri kahkahaya boğacak.

‘Bayrak’, ‘Günün Çorbası’ ve ‘Avrupa’ İstanbul seyircisiyle buluşacak yeni oyunlardan.

BÖLGELERDEKİ YENİ OYUNLAR

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik’in yönettiği ‘Öfkeyle Bak Geriye’ ve ‘Sandalım Kıyıya Bağlı’ adlı oyunların İzmir’de prömiyerini yapacak olan Devlet Tiyatroları; Bursa’da ‘Köprüdeki Adam’ı, ‘Antrikot’u ve ‘Puntila Ağa ve Uşağı Matti’yi, Adana’da ‘Fareler ve İnsanlar’ı, Diyarbakır’da ‘İki Bavul Dolusu’nu, ‘Savaş Alanı Gibi Kadın’ı ve Bir Şehnaz Oyun’u, Konya’da ‘Elmadaki Barış’ı ve ‘Bit Yeniği’ni, Erzurum’da ‘Pinokyo’yu ve ‘Sersem Kocanın Kurnaz Karısı’nı, Van’da ‘Nikah Kağıdı’nı ve ‘Zambak Limanı’nı, Sivas’ta ‘Leyla ile Mecnun’u, Antalya’da ‘Deli Dumrul’u ve ‘Riviera’yıve Trabzon’da ‘Leblebici Horhor’u seyirciyle buluşturacak.

BİLET FİYATLARINDA GÜNCELLEMEYE GİDİLDİ

2 Ocak 2010 tarihinden itibaren bugüne kadar oyunların bilet fiyatlarında artış yapmayan Devlet Tiyatroları, yeni sezonla birlikte temsil edilecek büyük oyunları, müzikal oyunlar ve çocuk oyunlarının bilet fiyatlarını yeniden belirledi.

1 Ekim’den itibaren geçerli olmak kaydıyla;

Büyük oyunlarında, (Ankara, İstanbul ve İzmir) tam 15 TL indirimli 9 TL,

Müzikal oyunlarda, (Ankara, İstanbul ve İzmir) tam 22.50 TL indirimli 13.50 TL

Çocuk oyunlarında, (Ankara, İstanbul ve İzmir) her yer 6 TL

Büyük oyunlarında, (Bursa, Adana ve Antalya) tam 12 TL indirimli 7.50 TL

Müzikal oyunlarda, (Bursa, Adana ve Antalya) tam 18 TL indirimli 12 TL

Çocuk oyunlarında, (Bursa, Adana ve Antalya) her yer 4.50 TL

Büyük oyunlarında (Trabzon, Diyarbakır, Erzurum, Konya, Sivas, Van, Gaziantep, Elazığ, Malatya, Samsun, Çorum, Zonguldak, Kahramanmaraş, Denizli ve Ordu) tam 7.50 TL indirimli 4.50 TL

Müzikal oyunlarda (Trabzon, Diyarbakır, Erzurum, Konya, Sivas, Van, Gaziantep, Elazığ, Malatya, Samsun, Çorum, Zonguldak, Kahramanmaraş, Denizli ve Ordu) tam 12 TL indirimli 7 TL

Çocuk oyunlarında (Trabzon, Diyarbakır, Erzurum, Konya, Sivas, Van, Gaziantep, Elazığ, Malatya, Samsun, Çorum, Zonguldak, Kahramanmaraş, Denizli ve Ordu) her yer 3 TL.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler