Devrek’in Yeni Kaymakamı Yakup Güney Göreve Başladı

Devrek’in Yeni Kaymakamı Yakup Güney Göreve Başladı

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde uzun zamandır vekaleten yürütülen kaymakamlık görevine, Sivas’ın Zara İlçesi Kaymakamı Yakup Güney atandı.
Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren vali yardımcıları ve kaymakamlara ilişkin İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile Devrek’e atanan Sivas’ın Zara Kaymakamı Yakup Güney görevine başladı. Mersin Silifke doğumlu olan Yalnız, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimleri İktisat bölümünden mezun olduktan sonra kaymakamlık görevine başladı. İlk olarak Kırşehir’in Akpınar İlçesinde görev yapan Güney, sırasıyla Erzincan’ın İliç İlçesi Kaymakamı, Adıyaman Vali Yardımcılığı ve ardından da Sivas’ın Zara İlçesinde kaymakamlık görevinde bulundu. Evli ve iki çocuk babası olan Yakup Güney, Devrek’e atanmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek şöyle dedi:
"Ülkemizin her yeri bizim aynıdır ayırım yapmamız mümkün değil dün farklı yerlerdeydik bugün Devrek’teyiz. İnşallah görev yapacağım süre içerisinde mesai arkadaşlarımızla birlikte devletimizin de bize verdiği imkanları da kullanarak ilçemiz ve köylerimizin en iyi yerlerde olması için elimizden gelen tüm olanakları ı seferber edeceğimize inanıyorum."