Devrekli Hemşireden Resim Sergisi

Devrekli Hemşireden Resim Sergisi

Devrek’te Kültür Derneği’nin katkıları ile düzenlenen Resim Sergisinde Devrekliler bir araya geldi.
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Devrek Kültür Derneği’nin katkıları ile sulu boya üzerinde “Umut ve İnsan” adlı resim sergisinin açılışında protokol ve Devrekli vatandaşlar bir araya geldi. Eski Anaokulu Bahçesinde düzenlenen ve Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde hemşire olarak görev yapan Hemşire Filiz Kapucubaş tarafından sergilenen sulu boya resim sergisinde yaklaşık 50 adet çalışma davetlilerin beğenisine sunuldu. Düzenlenen açılışta konuşan Devrek Kültür Derneği Başkanı Semra Taşkaya, ”Derneğimizin katkıları düzenlenen Filiz Kapucubaş Resim Sergisine hoş geldiniz. Derneğimiz 2009 yılında faaliyete başladı amacımız yerel kültürümüzün geçmişten geleceğe en iyi şekilde sizler aktarmaktır. O günden buyana kendi çabamızla ilçemizdeki bazı etkinlikleri sizlere sunmaya çalışmaktayız ve sizlerde bunların değerlendirmesini zaten yapmaktasınız bu tür etkinliklerimize sizlerinde destekleri ile ara vermeden tüm hızıyla devam edeceğiz” diye konuştu.
Filiz Kapucubaş ise "Aslında bir hobi olarak başladığım bu çalışma dernek başkanı Semra Taşkaya’yı tanıyınca biraz daha profesyonelliğe doğru gitmeye başladı iyi ki de öyle oldu en azından çalışmalarım sadece bende kalmadı ve siz değerli davetlilerimizle birlikte paylaşmanın mutluluğunu yaşadım sergime katılan tüm dostlara teşekkür ediyorum” dedi.
Serginin açılışını gerçekleştiren Devrek Kaymakamı Yakup Güney de yaptığı konuşmada,” Öncelikle bu benim ilçede ilk etkinlik açılışım olacak göreve yeni başlamadan dolayı nazik davetiniz için teşekkür ediyorum. Genellikle bu tür etkinlikleri kamu kuruluşları düzenleyici olarak rol oynar. Öncelikle bir sivil toplum kuruluşunun üstlendiği bu sergi için emeği geçenlere ve sanatçı arkadaşıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Düzenlenen açılışa; Devrek Kaymakamı Yakup Güney, TSO Başkanı Zekayi Bükrü, AK Parti İlçe Başkanı Serdar Kelebek ve çok sayıda davetli katıldı.