Didim Belediyesinin 2015 Yılı Bütçesi 77 Milyon Tl..

Didim Belediyesinin 2015 Yılı Bütçesi 77 Milyon Tl..

Didim Belediye Meclisinin Ekim ayı 2. Birleşimi Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı. Gündemde Didim Belediyesinin 2015 yılı bütçesi 77 Milyon TL olarak oy çokluğuyla kabul edildi.
Gündeme geçilmeden önce Belediye Başkanı Deniz Atabay, CHP Meclis Üyesi Sinan Ceyhan’a yönelik yapılan saldırıyı kınadı. Ardından AKP grubu adına Şakir Saruhan, MHP grubu adına Özgür Makasçıoğlu ve DSP grubu adına Mustafa Kıray Ceyhan’a yönelik saldırıyı kınadıklarını beyan ettiler.
3 Maddenin görüşüldüğü gündemin ilk maddesinde Didim Belediyesinin 2015 yılı performans programı görüşüldü. Maddeyle ilgili olarak meclis üyelerine verilen bilgide 5 yıllık stratejik plan ile bütçenin çakışması için çalışıldığı ifade edildi; 8 başlık altında 2015 yılı için 77 Milyon TL tahmini bütçenin yapıldığı belirtildi.
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Seda Sarıbaş komisyon üyesi olmasına rağmen bütçenin ütopik bir bütçe olduğunu söyledi. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hatice Gençay ise “Sizler de komisyondaydınız, tahmini bütçe sonuçta, siz başta evet sonra düşüneyim dediniz” sözlerine sinirlenen AK Partili Seda Sarıbaş “Bana bilgi verildi, benim incelemem lazım dedim. Ben kabul etmedim. Bu tür söylemle beni zan altında bırakmayın. Size bilgi vereceğimiz söyledim. İnceledim ve şerh koydum” diye cevap verdi.
Performans bütçesi AK Parti grubu ile DSP’den Mustafa Kıray hayır oyu vermesine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.
Gündemin ikinci maddesinde ise 2015 yılı Bütçe tasarısı görüşüldü. Gelir ve giderlerle ilgili meclise bilgi verildi ve 2015 yılının tahmini bütçesinin 77 Milyon TL olduğu bildirildi. DSP’li Mustafa Kıray, MHP’li Aydan Aşık Turgut ve Nuh Ali Yılmaz ile AK Parti grubu bütçeye hayır oyu verirken, DSP’li Vedat Ege, MHP’li Onur Çağlar, Salih Yarmacı, Ragıp Işıklar ve Özgür Makascıoğlu ile CHP’li meclis üyeleri evet oyu vererek madde oy çokluğuyla kabul edildi.
Gündemin üçüncü maddesinde ise 2015 yılında uygulanacak tarifeler belirlendi. Bazı maddeler üzerinde meclis üyelerinin itirazının olmasına rağmen Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hatice Gençay çevre il ve ilçelerden fiyat cetvelleri alarak belirlendiğini söyledi. Madde oy çokluğuyla kabul edildi.