Didim İçin Elini Taşın Altına Koyan Bir Avuç Gönüllü

Didim İçin Elini Taşın Altına Koyan Bir Avuç Gönüllü

Didim’de 2013 yılında bir avuç gönül tarafından kurulan ve bu zamana kadar yaptığı sosyal ve kültürel etkinliklerle birlik ve beraberliğe katkı sunan Didim 75 Gençlik Oluşumu toplumsal duyarlılık noktasında önemli adımlar attı.
2013 yılında Didim’de esnaflık yapan bir grup gönüllü vatandaşlar tarafından kurulan ve hiçbir siyasi fikri barındırmadan sosyal ve kültürel etkinlikler yapan, zaman zaman gerçek ihtiyaç sahiplerine de gizlilik esası çerçevesinde yardımlarda bulunan Didim 75 Gençlik oluşumu günden güne büyüyerek etkinliklerini sürdürüyor.
“TOPLUMSAL DUYARLILIĞI GÜNDEME TAŞIMAYI AMAÇ EDİNDİK”
75 Gençlik Oluşumun başkanı İzzet Sirel oluşumun amacı ve yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgiler verdi. Sirel 75. Gençliği bir avuç insanlar kurduklarını, siyasi fikir barındırmadan birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalar yaptıklarını belirterek “ Didim 75 gençlik 763.562 km2’lik bir ulusun bir mozaiği olarak yola çıkmış, içinde her türlü siyasi fikri barındıran ve bu olgunluğa her kesimin erişmesi gerektiği bilincinde olan bir topluluktur. El ele verilerek neler yapılabileceğini göstermek için yola çıkmış bir avuç insanın kendi olanakları ile iğne ucu kadar da olsa toplumda ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı sağlamak ve toplumsal duyarlılığı gündeme taşımayı amaç edinmiştir. Biz kimlerin nerde olduğuna bakmıyoruz bizler herkesin el ele verdiği bir Didim’in neler yapacağını hayal ediyoruz. O yüzden altında kimler var bilmiyoruz ama bizler siyasetin üstü ile ilgileniyoruz.” Dedi.
“SİYASİLER AĞIRLANDI”
Kurulduktan sonra ilk olarak dönemin Belediye Başkanı Mümin Kamacı’nın kendilerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğunu, kendilerinin de iadeyi ziyaret ettiklerini belirten Sirel “Oluşum olarak siyasi bir yapımız ve fikrimiz yok. Bu süreç içerisinde tüm siyasilere kapımız her zaman açıktır. 2014 yerel seçimleri öncesinde MHP Didim Belediye Başkan adayı Levent İlter derneğimizi ziyaret etti; karşılıklı fikir alış verişinde bulunduk. Yine DYP Didim Belediye Başkan adayı Hale Tan ile DYP Aydın Büyükşehir belediye başkan adayı Kıvanç Özel derneğimizi ziyaret ederek siyasi günden hakkında görüşmeler gerçekleştirildi. Yerel seçimlerin ardından oluşum olarak Belediye başkanı seçilen Belediye Başkanı Deniz Atabay’ı makamında tebrik ziyaretinde bulunduk. Kendisine hediye takdim ettik.” dedi.
“SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER”
Didim 75. Gençlik oluşumunun sosyal faaliyetleriyle ilgili bilgiler veren Sirel “Sosyal anlamda birlik ve beraberliğimizin artması, dayanışma içerisinde olmamız açısından Merkez Camii ve 75. Yıl sanayi sitesinde lokma hayrında bulunduk. 3. Deve güreşi etkinliğinde kurduğumuz çadırda ücretsiz olarak yiyecek ve içecek ikramında bulunduk. Cuma namazı sonrasında şehitlerimizin ruhuna kıymalı pide ve ayran ikramında bulunduk. Somada hayatını kaybeden şehitlerimizin hayrına merkez camisi önünde lokma döktürüldü. Yine Ramazan dolayısıyla ihtiyaç sahiplerine yiyecek yardım paketleri yaptırılarak dağıtıldı. Yine Engelli bir vatandaşımıza akülü tekerlekli sandalye hediye edildi.” dedi.
“ÇEVREYE DUYARLI OLUŞUM”
Çevreye duyarlı bir oluşum olduklarını altını çizen İzzet Sirel “Akbük yolu üzerinde 19 dönümlük alana 500 adet çam fidanı dikerek derneğimizin adını taşıyacak Hatıra ormanı Didim 75 Gençlik tabelasıyla ölümsüzleştirildi. Yine Büyük Anadolu oteli yanında plaj temizleme faaliyetinde bulunduk. Bunları oluşumdaki tüm arkadaşlarımızın desteğiyle gerçekleştirdik. Bir hedef doğrultusunda yola çıkmak o hedefe ulaşacağız anlamına gelmez ama mücadele bizler için çok değerlidir bütün arkadaşlarımıza bu mücadelemizde var oldukları için teker teker teşekkür ediyoruz.” dedi.