Didim’de Bulunan Avrupalı Gençlerden Kaymakam Ve Belediye Başkanına Ziyaret

Didim’de Bulunan Avrupalı Gençlerden Kaymakam Ve Belediye Başkanına Ziyaret

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği ve Sistem jenerasyon işbirliği AB proje eğitimi kapsamında Didim’de bulunan gençler Didim Kaymakamı İskender Yönden’i ve Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ı makamında ziyaret etti.
Sistem ve Jenerasyon Derneği Avrupa Birliği Başkanlığı, Ulusal Ajans Erasmus+Geçlik projeleri Gençlik hareketliliği kapsamında Didim’de bulunan Avrupalı gençler adına bir grup genç Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş başkanlığında Didim Kaymakamı İskender Yönden’i makamında ziyaret etti.
Ziyarete Avrupalı Gençler adına katılan ve Bulgaristan’dan gelen Aliye Borizanova adlı genç Didim’de olmaktan mutlu olduklarını ve iyi ağırlandıklarını belirterek, Didim ve Türkiye hakkındaki ön yargılarından kurtulduklarını da ifade etti.
Sistem jenerasyon adına konuşan Sosyal Çalışmacı ve Gençlik Karavanı Koordinatörü Yunus Emre Uçar ise 9- 17 Ocak tarihleri arasında sürecek etkinlikte proje çalışmalarının yanı sıra Gençlerin Didim’de geziler ve ziyaretlerde bulunduğunu ve güzel bir ortamda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Didim Kaymakamı İskender Yönden ise Didim’in bu tür bir projeye ev sahipliği yapmasının önemli olduğunu belirterek gelen gençlerin bu sayede Didim ve Türkiye hakkında bilgi sahibi olduğunu söyledi. Kaymakam Yönden Avrupalı gençlerin ayrılmadan önce kendisinin ziyaret etmek istediğini ve bilgi almak istediğini söyledi.
AVRUPALI GENÇLERDEN BAŞKAN ATABAY’A PROJE SORULARI..
Erasmus projesi kapsamında Didim’de bulunan Avrupalı gençler daha sonra Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay’ı ziyaret etti.
Başkan Atabay konuklarına Didim’de olduklarından dolayı memnuniyet ve teşekkürlerini sunarken ziyarette 25 Avrupalı genç Başkan Atabay’a sorular yöneltti. Engelliler Derneğine yapılan parkı görerek bunun dışında ne tür çalışmaların yapılacağıa yönelik soruya cevap veren Atabay Altınkumda engellilere yönelik plaj yapımı olacağını daha öncede yol, park , kültürel etkinlikler yapıldığını ifade etti. Engellilere yönelik büyük sosyal tesisler projesinin Büyükşehir belediyesine başvurulacağını belirtti.
Avrupalı gençler neden Didim’de gençlerin bulunmadığına yönelik soruyla ilgili de değerlendirme yapan Atabay Bölümlerinin puanlarının şehir farklı yerlerde olduğu için eğitim görmek amacıyla istedikleri bölümü okumak için şehir dışına çıktıklarını belirtti ve bununla ilgili çalışmaların başlatıldığı üniversitenin mevcut bölümlerinin çoğaltılmasıyla ilgili hükümet nezdinde kalıcı girişimlerde bulunacaklarını ifade etti .Ziyaretin sonunda Avrupalı gençler duyarlılıklarından ötürü Başkan Deniz Atabay’ a teşekkür etti.
15 Şubatta 35 Avrupalı gençle Didim’e gelerek Altınkum plajı, Orman Kampı ve Bafa kıyı temizliğini Engelliler derneği ile birlikte yapacaklarını ve eş zamanlı olarak bu çalışmanın İtalya ve Arnavutlukta da yapılacağını kıyılardan temizlik sonrası toplanan materyallerinde heykelini oluşturup plajın bir bölümüne konulacağını ve yine aynı gün engellilerimizle su altına dalış yapılacağını ifade ettiler.