Didim’de Cadde Düzenlemesini Esnaflar Başlattı

Didim’de Cadde Düzenlemesini Esnaflar Başlattı

Didim’de belediye öncülüğünde Altınkum Yalı Caddesinde yapılacak olan “Altınkum Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma projesi” kapsamında esnaflar işyerlerinde yıkım ve tadilat çalışmalarına başladı.
Didim’de Belediye öncülüğünde Altınkum Yalı Caddesinde yapılacak olan “Altınkum Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma projesi” kapsamında esnaflar işyerlerinde yıkım ve tadilat çalışmalarına başladı. Bilindiği üzere Didim Belediyesi Ekim ayında Yalı Caddesindeki esnaflarla yaptığı toplantıda Yalı Caddesi üzerindeki binalarda ve işletmelerde dış cephe ve görünüşle ilgili çalışmaların yapılacağını dile getirmiş yapılacak çalışmalar kapsamında “Aykırılıkların kaldırılması ve temizlenmesi, İşgaliyelerin düzenlenmesi, binaların ön cephelerinin belirlenmesi, tek tip pergole kriterlerinin oluşturulması, sokakların güzelleştirilmesi ve sağlıklılaştırma projesinin uygulanması, Kirli binaların yüzeylerinin belirlenmesi, kapı, pencere ve balkon parapetreleri gibi unsurların belirlenen kriterlere uygun hale getirilmesi, Tabelaların tabela yönetmeliğine uygun hale getirilmesi, gelişigüzel asılmış tabelaların kaldırılması, projede getirilen kriterlere uygun pergole ve çiçeklik vb. unsuların konulması hususlarını dile getirmişti.
TEBLİGAT VE MÜHÜRLEME
Ekim ayındaki bilgilendirmenin ardından Aralık ayı başı itibariyle işyerlerini kendisi tadilat ve onarım yapmak isteyen işletmeciler çalışmalarına başladı. Didim Belediyesi ekipleri tarafından yapılan tespit ve tutanaklar kapsamında işletmecilerin tadilat bakım, düzeltme ve onarım çalışmaları yaparken, Cadde üzerindeki tespitler ekiplerce sürdürülüyor. Tespit çalışmaları kapsamında bazı işyerleri mühürlenirken bazılarına tebligatlar bırakıldığı görüldü. İşyerlerini kendisi düzeltmek ve onarmak isteyenlere Aralık ayı sonuna kadar izin verileceği, ardından Didim Belediyesi ekiplerinin çalışmalara başlayacağı bildirildi.