Didimli Öğrenciler Avrupa’dan Döndü

Didimli Öğrenciler Avrupa’dan Döndü

Didim Zeynep Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri otelcilik sektöründe yenilikleri öğrenmek ve becerilerini geliştirmek için mesleki eğitim stajlarını AB ülkelerinde tamamlayarak kurum ziyaretlerini gerçekleştirdi.
Didim Zeynep Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdür Vekili Mehmet Nezir Keskin, meslek dersleri öğretmenleri Hasan Levent Meriç, Cengiz Karataş, Ersin Kaya, Düriye Gönen Kaya ve stajlarını başarıyla tamamlayan öğrenciler İlçe Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut‘u makamlarında ziyaret ettiler. Öğrenciler üç ay boyunca yaptıkları staj hakkında bilgiler verdiler, yurt dışı staj deneyimlerini paylaştı.
AB Projeleri Leonardo Da Vinci Programı kapsamın da “AB Otel İşletmelerinde Staj” Projesini iki öğretmen nezaretinde 8 kişilik öğrenci grubu Almanya, İtalya, Portekiz ülkelerinde gerçekleşti.
DİDİM İLK KEZ AVRUPA’YA STAJYER GÖNDERDİ
Proje koordinatörlerinden meslek dersi öğretmeni Cengiz Karataş, Didim’den Avrupa ülkelerine ilk kez stajyer öğrenci gönderildiğini Avrupa’nın 4 ülkesinde var olan proje kapsamında 2 İtalya, 1 Portekiz ve 5 Almanya olmak üzere 8 öğrencilerinin 3 ay boyunca Avrupa’da stajlarını başarıyla tamamladıklarını ifade eden Karataş, önümüzdeki yıllarda Dünya ülkelerine daha çok stajyer öğrenci göndermeyi hedeflediklerini belirterek, AB projesi olarak gerçekleşecek olan öğrencilerimizin Avrupa ülkelerine gitmesi; uluslararası deneyim kazanmaları ve ülkemiz turizm sektörü için çok önemli. Mutfak, ön büro ve servis bölümü öğrencilerimiz 15 gün dil eğitimi aldıklarını ifadelerine yer verdi.
PROJE İLE ELDE EDİLEN KAZANIMLAR
Proje koordinatörlerinden ve meslek dersi öğretmenlerinden Ersin KayA, Öğrencilerin Almanya, İtalya ve Portekiz’de faaliyet gösteren Otelciler Birliğine üye Otel işletmelerinin Kat hizmetleri, Mutfak ve Servis Hizmetleri alanlarında “ işletmelerde beceri eğitimlerini tamamlayarak; “Mesleki bilgi, beceri ve deneyim kazandıklarını, Sosyal ve Kültürel dostluklar oluşturduklarını, Almanca, İtalyanca ve Portekizce olmak üzere temel yabancı dil yeterlilikleri kazandıklarını, AB üyesi ülkelerde kendi alanlarında istihdam edilebilirliği kolaylaştıracak sertifikalar aldıklarını, Kişisel bakım ve Özgüven” edindiklerini ifade etti.