Dıego Rıbas’ın Hayali Şampiyonlar Ligi

Dıego Rıbas’ın Hayali Şampiyonlar Ligi

Fenerbahçe’nin Brezilyalı yıldızı Diego Ribas, sezonu şampiyon olarak tamamlayarak, önümüzdeki yıl 4 yıldızla UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmek istediklerini söyledi.
Diego Ribas, Fenerbahçe Dergisi’nin Aralık sayısına açıklamalarda bulundu. İsmail Kartal’ın kendisinden oyunu değiştirebilen bir oyuncu olmasını beklediğini belirten Diego, "Ben de bunu yapmaya çalışıyor ve her gün bunu daha da fazla başardığımı düşünüyorum. Hocamın bu beklentilerini gerçekleştirerek takımıma destek vermeyi sürdüreceğim" dedi.
"GENÇLERE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUM"
Diego, davranışları ile genç oyunculara yardımcı olmaya çalıştığını ifade ederek, "En önemlisinin bu olduğu düşünüyorum çünkü bizi sürekli saha içinde gözlemliyorlar. Sahada neler yapıyoruz, oyun içinde ne tür durumlar oluşuyor, ne konularda zorluk çekiyoruz ve bunlarla nasıl baş ediyoruz gibi durumlarda bizlerle olmaları onlar için çok öğretici oluyor. Açıkçası her hareketimiz onlar için çok etkili. Hepsi çok kaliteli ve iyi niyetli oyuncular" diye konuştu.
"DEPLASMANDA SEYİRCİ YASAĞI FUTBOL ADINA ÜZÜCÜ"
Spor Toto Süper Lig’deki deplasman yasaklarını değerlendiren Brezilyalı yıldız, "Derbileri, deplasmanları rakip takım seyircisinin izleyememesi futbol adına üzücü bir durum. Passolig kartına adaptasyon süreci ve bazı belirsizlikler seyirci sayısını etkiledi. Öte yandan, şimdiye kadarki çıktığımız tüm deplasman maçlarında zemin şartları iyi değildi. Bu tarz zeminlerde biz oyuncuları da oynarken çok zorluyor. Gerek bireysel bazda, gerekse takım olarak gerçek performansımıza ulaşmamıza engel oluyor. Bu durum bizi bu şekilde etkilerken haliyle ortaya seyir kalitesi yüksek tempolu bir maç da çıkamadığı için seyircileri olumsuz olarak etkiliyor. Bu şartlar da düzeltildiği takdirde Türk futbolu çok daha ileriye taşınacaktır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
"4 YILDIZLA ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE GİTMEK İSTİYORUZ"
Diego, sarı-lacivertli forma ile hedeflerinden de bahsederek, "Takımdaki tüm oyuncularımızın hedefi bu seneki şampiyonluğun ardından gelecek yıl Şampiyonlar Ligi’nde bu formayla mücadele etmek. 4 yıldızla Şampiyonlar Ligi’ne gitmek istiyoruz. Böylesine büyük hedefleri olan bir futbol takımının üyesi olmak benim için de büyük bir keyif" şeklinde konuştu.
"MİLLİ TAKIMDA YER ALMAK HER ZAMAN ARZUM"
Brezilya Milli Takımı’nın durumunu değerlendiren 29 yaşındaki futbolcu, "Dungalı Brezilya, üstündeki tozu toprağı atıp tekrardan rakipleri korkutabilen bir Brezilya takımı haline geldi. Tabii ki milli takımımda yer alabilmek benim her zaman arzumdur. Takıma tekrar geri dönebilmek için Fenerbahçe’de çok çok iyi olmalıyım. O nedenle şimdi sadece takımıma ve yapabileceklerime konsantreyim" dedi.
"TÜRKİYE ÇOK GÜZEL BİR ÜLKE"
Ailece seyahat etmeyi çok sevdiklerini belirten Diego, şunları söyledi:
"Bu nedenle Türkiye’de gezilecek çok yer olduğunu bildiğimiz için fırsatları kaçırmamaya gayret ediyoruz. Tarihi dokusuyla, plajlarıyla çok güzel bir ülke. Kapadokya ise bizler için harika bir deneyim oldu. Bir gün fırsat bulduğumda Maldiv Adaları’na ve Las Vegas’a gitmek isterim. Yine Türkiye’de tarihi bir şehir olduğunu duyduğum İzmir’i çok görmek istiyorum. Pamukkale’nin de doğal yapısıyla çok güzel olduğunu duydum. Fotoğraflarını gördüm. Çok ilgimi çekti. Orası da listemde… Yeni yerleri tanımayı çok seviyorum. Listem oldukça kabarık."