Dika’nın 4 Yıllık Desteklemeleri Anlatıldı

Dika’nın 4 Yıllık Desteklemeleri Anlatıldı

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay, TRC-3 bölgesinde yer alan Siirt’e son dört yılda yapılan desteklemeleri hakkında bilgi verdi.
Güres Caddesi’nde bir lokantada basın mensuplarıyla yapılan toplantıda konuşan Gülbay, 2010-2014 yılları arasında Siirt’e özel sektöre ajans desteğinin 3 milyon 782 bin 409 lira, proje bütçesinin ise 8 milyon 881 bin 631 olduğunu, toplam desteklenen projenin ise 15 olduğunu, altyapıya ise, 6 milyon 823 bin 884 lira, proje bütçesinin 11 milyon 24 bin 559 lira ile 19 proje olduğunu söyledi. Gülbay, toplam ise 11 milyon 497 bin 633 lira proje bütçesinin ise 21 milyon 162 bin 851 lira ile toplam 52 olduğunu söyledi. 2015 yılında KOBİ’leri desteklemelerden vazgeçtiklerini belirten Gülbay, yeni dönemde kırsal kalkınmaya ağırlık vereceklerini, tarım ve tarımın en önemli getirisi olan fıstık ve nar üretiminin artırılması için bütçe ayıracaklarını açıkladı. Gülbay, tarımsal üretimde su kaynaklarının etkin kullanımı mali destek programından Siirt’e 2 projenin başarılı bulduğunu, kentsel ve çevresel altyapının iyileştirilmesi mali destek programı ile meyveciliğin geliştirilmesi mali destek programı olarak açıkladı. Gülbay, kırsal alanda geri kalmış alt bölgelerde yoksulların gelir düzeyinin artırılarak bölge içi ekonomik gelişmişlik farklarının giderilmesine için çaba harcayacaklarını, bu amaçla da Siirt’te fıstık ve narın gelişmesine destek ayıracaklarını dile getirdi.
Gülbay son olarak belediyelere de çağrıda bulunarak, güdümlü projeler hazırlaması durumunda 2 milyon lira kadar varan desteklemeler alabilecekleri söyledi. Toplantıda DiKA Siirt Destek Ofisi Müdürü Ömer Faruk Mergen de hazır bulundu.