Dikili’de Belediye Meslek Sahibi Yapıyor

Dikili’de Belediye Meslek Sahibi Yapıyor

Hayata geçirdiği ‘Sosyal Demokrat ve Halkçı Belediyecilik Uygulamaları’ ile adından sıkça söz ettiren Dikili Belediyesi, 7’den 70’e her yaştan vatandaşlar için ücretsiz olarak sunduğu meslek edindirme kurslarının kış dönemi kayıtlarına başladı.
CHP’li Mustafa Tosun’un başkanlık koltuğuna oturmasının ardından gerçekleştirdiği sosyal projelerle taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Dikili Belediyesi, insana ve sosyal yaşama dair çalışmalarını her geçen gün arttırıyor. Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan, vatandaşların hem yeteneklerini geliştirmesi hem de yeni beceriler kazanabilmesi için 7’den 70’e herkesin ilgisini çekecek olan hobi ve meslek kursları için yeni dönem kayıtlarına başladı. Uzman eğitimciler tarafından Yunancadan İngilizceye, bağlamadan halk oyunlarına, çini işlemeciliğinden aşçılık hijyen eğitimine kadar çok sayıda farklı alanda Dikili Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenecek olan kurslara katılmak isteyenlerin Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvuru yapmaları gerekiyor.
Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikilili bayanların ve gençlerin meslek edinmesi ve el becerilerini geliştirmesi ile boş zamanlarını doğru değerlendirmesi için belediye olarak bu tür insan odaklı çalışmalara çok önem verdiklerini ifade etti. Başkan Tosun, “Belediyemiz ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde hemşerilerimize ücretsiz olarak sunacağımız kurslara katılan genç arkadaşlarımız hem boş zamanlarını değerlendirecek hem de yeni meslek edinme şansı bulacak. Ayrıca kadınlarımız ve ev hanımlarımızda çeşitli alanlardaki kurslarımızla el becerilerini geliştirme şansı bulacağı gibi, hazırladıkları ve tasarladıkları ürünler ile de aile bütçelerine katkı sağlama imkanına kavuşacaklar. Yine bu kurslara katılan çocuklarımızın da kendilerini geliştirmeleri ve sosyal hayatın içinde daha fazla yer alabilmeleri için destekleyici organizasyonlar yapılacaktır” dedi.
Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yasemin Delen de, ‘Tüm vatandaşlarımızı boş zamanlarını sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak, onların bilgi ve beceri sahibi olmalarına katkı sunmak amacıyla için açtığımız kış dönemi ücretsiz İngilizce, Yunanca Dil Kursları, Bilgisayar, Bağlama, Halk Oyunları, Yaşlı ve Hasta Bakımı, Çini İşlemeciliği, El İşleri, Aşçılık ve Hijyen Eğitimi Kursları ile Tiyatro, Keman, Bale, Gitar, Aerobik, Step, Plates, Futbol, Karate ve Basketbol kurslarımıza davet ediyoruz’ dedi.