Din Görevlileri ‘helal Gıda’ Semineri

Din Görevlileri ‘helal Gıda’ Semineri

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle din görevlilerine TSE Genel Sekreterlik Müşaviri Bünyamin Demirhan tarafından ‘Standardidasyon ve Helal Gıda’ konusunda seminer verildi.
Adıyaman Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen seminere Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi ile camiler ve din görevlileri katıldı. TSE Genel Sekreterlik Müşaviri Bünyamin Demirhan, Helal Gıda Belgelendirmesine başvurabilecek ürün guruplarını anlatarak, belgelendirmenin hangi koşullarda yapıldığını anlattı.
Bünyamin Demirhan, helal gıda belgelendirmesinde Din İşleri Yüksek Kurulundan bir kişinin komisyona üye olduğunu vurgulayarak, “Helal Gıda Belgelendirme Komisyonu var. 5 kişiden oluşuyor. Din İşleri Yüksek Kurulu üyesinin de bulunduğu bu komisyonda, çoğunluk değil 5 kişiden 5’inin de ‘olur’ vermesi gerekiyor. Özellikle Din İşleri Yüksek Kurulu üyesinin çekimser kalması bile Helal Gıda Belgelendirilmesine engel olabiliyor. Helal Gıda Belgelendirilmesinde din görevlilerine ayrı bir önem veriyoruz. Helallik konusunda nihai karar din görevlisine aittir” dedi.
Müftü Mehmet Ali Öztürkçü ise seminer sonunda verdiği bilgilerden dolayı Bünyamin Demirhan’a teşekkür ederek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın hayırlı olması temennisinde bulundu.