Din kültürü öğretmeni ve fırıncı 14 yaşındaki kıza...

Din kültürü öğretmeni ve fırıncı 14 yaşındaki kıza...

2012 yılında lise öğrencisi 14 yaşındaki E.A.’ya tecavüz ettiği ileri sürülen fırıncı A.K. ve kendisine yardım ettiği iddia edilen eşi E.K. ile Din Kültürü Ahlak Bilgisi öğretmeni R.K.’nin 15 yıla kadar hapsinin istendiği davanın 10. duruşmasında sanıklara tutuklama yine çıkmadı.

İzmir Dikili’de lise öğrencisi 14 yaşındaki E.A.’ya 2012 yılında tecavüz ettiği ileri sürülen fırıncı A.K., kendisine yardım ettiği iddia edilen eşi E.K. ile Din Kültürü Ahlak Bilgisi öğretmeni R.K.’nin 15 yıla kadar hapsinin istendiği davaya devam edildi. Bergama Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 10’uncu duruşmasında mahkemeye sunulan bilirkişi raporlarına göre, çocuğun ruh sağlığının bozulduğu saptandı. 10 Nisan tarihine ertelenen duruşmada sanıklara, tutuklama yine çıkmadı.

CHP’Lİ KADINLAR EYLEM YAPTI


Mahkeme sonrası Bergama Ağır Ceza Mahkemesi önünde basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Özgün Utku, şöyle konuştu: "Lütfen gözlerinizi kapayın ve düşünün; 14 yaşındaki kız çocuğunuzun başına en kötü ne gelebilir? Tecavüze uğramak mı? Bu durumdan çok üzülüp, diyelim bunu öğretmenine anlatırsa, ya o öğretmen de tecavüz ederse? Peki bu durumu aylar sonra onlarca insana, sanki kendisi sorumluymuş gibi ifade vererek anlatmak zorunda kalırsa? ‘Bundan kötü ne olabilir?’ dediğinizi duyar gibi oluyorum. O tecavüz zanlısı öğretmen hala görev başındaysa, her gün onlarca çocuk ona emanet ediliyorsa, mahkemenin savcısı her duruşmada iddia makamıyla birlikte zanlıların tutuklu yargılanmaları konusunda görüş bildiriyorsa zanlılar, tutuksuz yargılanmaya devam ediyorsa, ‘adalet istiyorum’ diye haykırdığınızı duyar gibiyim. İşte Bergama'da 18 Haziran 2013'den beri görülmekte olan davanın konusu bu."