Dinar, Puşi Atölyesi Ve Adem’i Ziyaret Etti

Dinar, Puşi Atölyesi Ve Adem’i Ziyaret Etti

Diyarbakır’ın Kulp İlçe Belediyesi Eşbaşkanı Metin Dinar ve Meclis üyeleri, SODES kapsamında açılan ipek puşi atölyesi ile Aile Destek Merkezi’ni (ADEM) ziyaret etti.
İlk olarak ipek puşi atölyesini ziyaret eden Dinar ve beraberindeki heyet, atölyeyi gezerek üretim yapan kadınlarla sohbet etti. Usta öğretici Gülay Aslan, atölyede ipek şal, fular, kravat ve eşarp üretimi yapıldığını, atölyede toplamda 13 kişinin çalıştığını dile getirdi.
Dinar ise, "Üretmiş olduğunuz ürünlerin daha geniş bir pazara kavuşabilmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Dinar ve beraberindekiler daha sonra ADEM’i ziyaret etti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sinan Buluttekin ve ADEM Koordinatörü Aygül Taş tarafından karşılanan Dinar, kursiyerlerle sohbet etti. Taş, ADEM hakkında bilgi vererek, "Aile Destek Merkezi kadınlara özgü bir merkez olup 256 kadına hizmet sunmaktadır. Kulp’ta yaşayan kadınların meslek öğrenebileceği, üretim yapabileceği, sosyalleşebileceği, ürettiği ürünleri satıp gelir elde edebileceği bir amaçla gerçekleştirdiğimiz projemiz bünyesinde ev tekstili, çocuk üst giysileri, kreş, makine nakışı, seramik boyama, kuaförlük, aşçılık, hasta kabul, İngilizce ve resim kursları gibi hizmetleri sunmaktayız. Ayrıca çeşitli seminerler, eğitim, konferans, gezi gibi etkinliklerde düzenlenmektedir" diye konuştu.
ADEM’in Kulp için ideal bir proje olduğunu dile getiren Dinar da, "Öncelikle bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bu konuda sağlayabilecek bir katkımız söz konusu olursa elimizden geleni yapmaya hazırız. Kadınlarımızın ürettiği ürünlerin pazara çıkması konusunda iş yeri veya stantların kurulması için yer temini konusunda katkı sunabiliriz. Kadınların aktif hayata katılımı ve sosyalleşmesi adına üzerinde çalıştığımız projelerimiz mevcuttur. Bu projelerimizi en kısa zamanda hayata geçirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.