Diş Hediği Geleneği Devlet Korumasındaki Bebekler İçin De Yaşatılıyor

Diş Hediği Geleneği Devlet Korumasındaki Bebekler İçin De Yaşatılıyor

Anadolu’da yüzlerce yıldır sürdürülen diş hediği geleneği bu kez devlet koruması altındaki bebekler için yaşatıldı. Vali Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün, devlet koruması altındaki bebekler için Diş Hediği Günü düzenleyerek unutulmaya yüz tutan geleneği tekrar hatırlattı.
Vali Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün, Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, Vali Yardımcılarının eşleri Esra Masatlı ve Saadet Öztürk, Kocasinan Kaymakamı’nın eşi Ümmü Candan, Melikgazi Kaymakamı’nın eşi Ayşe Yırık, Kocasinan Belediye Başkanı’nın eşi İkbal Çelik ile birlikte gönüllü anneler kimsesiz bebeklerin Diş Hediği için bir araya geldi.
Diş Hediği Günü’nde bebeklerle yakından ilgilenen Gül Düzgün, ilk dişlerini çıkaran bebekler için yapılan hediğin, eski dönemlerden günümüze kadar ulaşan güzel bir gelenek olduğunu belirterek, “Hedik günleri, sevgi evlerinde kalan yavrularımız için hem güzel bir anı olarak kalacaktır, hem de geleneklerimizin yaşatılması ve genç nesillerimize ulaştırılması açısından önemli bir katkı sağlayacaktır” dedi.
Gül Düzgün ve beraberindekiler, hazırlanan diş hediğini geleneğe göre bebeklerin başına döktü. Yine, geleneğe göre bebeğin başından dökülen bu hedik bebeğin sonraki dişlerinin çok daha kolay ve ağrısız çıkması için temennilerde bulunuldu.
iş Hediği Günü’nde ayrıca okul çağında olan ve sevgi ellerinde kalan kız çocukları ile birlikte doğum günü pastası da kesen Gül Düzgün, Sevgi Evlerinin çocukların sağlıklı ortamda yetişebilmesi ve bir nebzede olsa aile sıcaklığını yaşamaları açısından önem taşıyan güzel bir uygulama olduğunu söyledi.
Oldukça neşeli oldukları gözlenen ve mutlulukları yüzlerinden okunan çocuklarla sohbet ederek, okul durumları ve istekleri hakkında bilgiler alan Gül Düzgün, çocuklara ve bebeklere bazı hediyeler verdi.