Dışişleri'nden Irak çağrısı: Bölgeyi terk edin

Dışişleri'nden  Irak çağrısı: Bölgeyi terk edin
Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarının Irak'tan ayrılmaları yönünde çağrı yaptı. Bakanlık yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımız ülkeden en kısa sürede ayrılmalı ve bölgeye seyahat etmekten kaçınmalıdır." dedi.

GÜVENLİK UYARISI

Dışişleri Bakanlığı, IŞİD örgütünün saldırılarının neden olduğu gelişmelerin ardından saat 20.00 itibariyle bir güvenlik duyurusu yayımladı.

Bakanlık tarafından yayımlanan güvenlik duyurusunda yer alan ifaler şöyle:

"UYARI ŞART OLDU"

"Daha önce Irak’taki gelişmelerle ilgili olarak temsilciliklerimizce yapılan güvenlik ve seyahat uyarılarına ilaveten, değişen koşullar çerçevesinde yeni ve daha kapsamlı bir güvenlik uyarısı yapılması gerekmiştir.

"BÖLGEDEN EN KISA SÜREDE AYRILIN"

Irak’ta bulunan ve/veya bölgeye seyahat eden vatandaşlarımızın şahsi güvenlikleri bakımından her koşulda müteyakkız bulunarak mümkün olan en kısa sürede bölgeden ayrılmaları ve bölgeye seyahat etmekten kaçınmaları uygun olacaktır.

"AYRILIRKEN TEDBİRLİ OLUN"

Mevcut koşullarda vatandaşlarımızın Irak’tan ayrılmalarına ilişkin planlamayı yaparken, güvenlik durumunun daha da bozulması ihtimalini de dikkate alarak en ihtiyatlı ve emniyetli hareket tarzını benimsemeleri tavsiye edilmektedir.

IRAK'I TERK GÜZERGAHLARI SIRALANDI

Vatandaşlarımızın Irak’tan ayrılma esnasında kullanabilecekleri güzergahlar aşağıda sunulmuştur:


Irak'tan Dönüş Yolunda Uçak Bileti Sıkıntısı
Havayoluyla; Bağdat Havalimanı, Basra Havalimanı, Necef Havalimanı, Sülaymaniye Havalimanı, Erbil Havalimanı.

Karayoluyla; Habur/İbrahim Halil Kara Hudut Kapısı, Basra’daki Safvan Kara Hudut Kapısından Kuveyt’e geçiş, Basra’daki Şelamçe Kara Hudut Kapısı’ndan İran’a geçiş, Kerbela ve Babil güzergahları üzerinden ulaşılarak, Trebil Hudut Kapısı’ndan Ürdün’e geçiş, Necef güzergahından ulaşılarak Arar Kara Hudut Kapısı’ndan Suudi Arabistan’a geçiş, Meysan’daki El şeyb Kara Hudut Kapısı’ndan İran’a geçiş, Diyala’daki El-Munzuriye ve Pervizhan Karar Hudut Kapıları’ndan İran’a geçiş, Vasit’teki Zırbatiye Karar Hudut Kapısı’ndan İran’a geçiş, Erbil ve Sülaymaniye Kara Hudut Kapıları’ndan İran’a geçiş. (Kuveyt, Suudi Arabistan’a girişlerde vize gerekmektedir) Aciliyet durumunda Basra limanının da kullanılması mümkündür.

"UYARILARI TAKİP EDİN"

Vatandaşlarımızın, Bakanlığımız ve Bağdat Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları takip etmelerinde fayda görülmekte, ayrıca olağan dışı hallerde aşağıda irtibat bilgileri sunulan haftanın yedi günü 24 saat hizmet veren Bakanlığımız Konsolosluk Çağrı Merkezi’ne veya Bakanlığımızda kurulan Kriz Merkezine başvurmaları mümkündür:

Konsolosluk Çağrı Merkezi

Tel: +90 312 292 29 29

Kriz Merkezi
Tel: + 90 312 292 29 50