Diva: 'Bana cinsel istismarda bulunan...'

Diva: 'Bana cinsel istismarda bulunan...'

Türk Sanat Müziği'nin divası Bülent Ersoy, Edirne'deki Gloria Park'ta sahneye çıktı. Programa çıkmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ersoy, çok tartışılan cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin önergeye tepki gösterdi. Yasayı çok anlamadığını kaydeden Bülent Ersoy, kadının tecavüzcüsüyle evlendirilmesini kabul etmediğini ifade ederek şunları söyledi:
 
"Yasayı pek anlamıyorum. Örneğin ben, bana cinsel istismarda bulunan biri. Ben o insandan zevk mi aldım? Zevk almış olsaydım, zaten o kişiyle beraber olurdum. O benle evlenecek tabi kendisini kurtarmak için, hapis yatmamak için. Ama ben bakalım kabul edecek miyim? Evlenmeyi. Ben ona sordum mu? Aman ben senden hoşlanıyorum dedim mi? Benim gönlümde başka biri var. Tanımadığım biri, nasıl böyle bir şey yapabilir. Ben evlenmeyi kabul etmemekle o zaman, o kendini kurtaracak. Ben de bu şekilde bir istismara layık olmuş ya da başımdan böyle bir şey geçmiş olarak kalacağım. Böyle bir şeyi kabul etmiyorum"
 
Gazetecilerin, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde 16 yaşındaki şarkıcı Aleyna Tilki'nin konserinde meydana gelen olayla ilgili sorusu üzerine konuşan Bülent Ersoy, küçük yaşta sahne alan Tilki'nin ailesinin izni olup olmadığını bilmediğini belirterek, "Ailesinin izin belgesi var mı? Kanunlar neyi öngörüyor. Onu bilemiyoruz. Hukukta maddesel olarak nedir bilmiyoruz?. Kanunlar önünde kimsenin musiki şahsiyetlerin, nice başka alanlarda yetki sahibi olan kişilerin böyle bir yetkisi olamaz. Kanun neyse odur. Ona rivayet etmek zorundadır. Onun için dedim burada bir inatlaşma mı var acaba? Böyleyse yanlış, çirkin. Sanatta yasaklanma olmaz ama o sanatkar da haddini bilecek" dedi.
 
Ajda Pekkan ile arasının düzelip, düzelmediğinin sorulmasına üzerine ise Ersoy, "Hayır, düzelmedi" demekle yetindi.
 
'ÇOK ŞANSSIZ BİR KADINIM'
 Sahneye beyaz üzerine siyah puantiyeli bir elbise ile çıkan Bülent Ersoy, programına 'elveda' şarkısıyla başladı. Kendisini dinlemeye gelenleri selamlayan Ersoy, daha sonra Gloria Park sahibi Cavit ve eşi Didem'e, "Her şey çok kaliteli, çok güzel de bu yönden sınıfta kaldın patron. İnsan şuraya doğru dürüst 25-26-27 yaşlarında birilerini oturturdu. Bu nesli tükenmişleri ne diye oturttun buraya. Yazıklar olsun. Ah ah, çok şansız bir kadınım. Sağa bakıyorum, sola bakıyorum yok" diye espri yapınca salonda kahkahalar yükseldi. Geceye katılanlar, Ersoy'un söylediği şarkılarla gönüllerince eğlendi.