Diyaliz Hastası Baü Hastanesi’nde Şifa Buldu

Diyaliz Hastası Baü Hastanesi’nde Şifa Buldu

Yaklaşık 8 yıl süreyle özel bir merkezde hipertansiyona bağlı kronik böbrek yetmezliği nedeniyle haftada 3 gün 4 saat hemodiyalize giren Haydar Öner’in diyaliz süreci, Balıkesir Üniversitesi Hastanesi’nde gördüğü tedavi ile sona erdi.
Hastanın tedavi sürecini yöneten Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Toprak konu ile ilgili bilgiler vererek, tuz tüketiminin azaltılması, bilinçli ilaç kullanımı ve yaşam tarzı değişimi konularına da dikkat çekti. Doç. Dr. Ömer Toprak, “Haydar Öner’i hastaneye müracaatının ardından önce haftada iki kez sonra haftada 1 kez hemodiyalize aldık. Tedavi süreci içerisinde tuz tüketimini sıfıra indirdik, ağrı kesici ve antibiyotik kullanımını iptal ettik, beyaz ekmek tüketimini yasakladık ve günde en az yarım saat yürüyüş programı uyguladık. Hastamız her ayın ilk Perşembe günü düzenlediğimiz bilgilendirme toplantılarındaki tavsiyelerimizi harfiyen uyguladı. İlaçlarını düzenleyip, yaşam tarzını tamamen değiştiren hastamızı yaklaşık 8 ay önce de diyalizden tamamen çıkardık. Bu kadar uzun bir süre diyalize girip de diyalizden çıkabilen nadir hastalardan biri olan hastamız, bugün kontrolüne geldi. Sekiz aydır diyalize girmeyen ve genel durumu çok iyi olan hastamızla Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı ve Nefroloji ekibi olarak hatıra fotoğrafı çekildik. Rabbimize, bizi hastamızın iyileşmesine sebep kıldığı için şükrediyoruz” dedi.
Doç. Dr. Ömer Toprak, her ayın ilk Perşembe günü devam eden ve 83.sü de 5 Şubat Perşembe günü Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan eğitim toplantılarına, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve böbrek yetmezliği problemleri olan hasta, hasta yakınları ve bilgilenmek isteyen herkesi davet ederek sözlerini tamamladı.