Diyarbakır Büyükşehir Belediye 4 Adet Temizlik Aracı Satın Aldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye 4 Adet Temizlik Aracı Satın Aldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ikisi vakumlu yol süpürme ikisi de mini kaldırım temizleme aracı olmak üzere 4 temizlik aracı aldı.
Daha temiz bir Diyarbakır için çok yönlü çalışma yürüten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, 240 litre kapasiteli elektrikli iki adet vakumlu yol süpürme aracı satın aldı. Toplam 105 bin liraya mal olan araçlar ağırlıklı olarak parke taşları arasına giren sigara izmariti, çekirdek kabukları, ağaç yapraklarını rahat bir şekilde toplayabiliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ayrıca dar yollar ile kaldırımlarda kullanılmak üzere iki adet mini kaldırım temizleme aracı da satın aldı. Tazyikli su ile yıkama özelliği bulunan araçlar bin 200 litre çöp haznesi de bulunuyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Şahin Elkaan, kurumun teknolojik kapasitesini artırmak üzere yatırım yaptıklarını söyledi. Önümüzdeki dönem de insan gücünden çok teknolojik araçları kullanmak niyetiyle bir başlangıç yaptıklarını anlatan Elkaan, satın aldıkları araçlarla özellikle kaldırımlarda büyük yaprakları toplamada kullanacaklarını kaydetti.
Elkaan, sonbaharla dökülen yaprakların kanal ve yağmur suyu ızgaraların üzerini kapatarak taşkınlara neden olabildiğini bu araçlarla çok rahat bir temizlik çalışması yapacaklarını ifade etti.
Elkaan, bundan sonra teknolojik kapasitelerini daha da artıracaklarını sözlerine ekledi.