Diyarbakır’da Engellilere Ağız Ve Diş Taraması Yapıldı

Diyarbakır’da Engellilere Ağız Ve Diş Taraması Yapıldı

Diyarbakır’da 100 kişilik engelli öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı. Uygulamadan geçen öğrencilere diş macunu ve diş fırçası verildi.
Diyarbakır’da engellilere yönelik ağız ve diş taraması yapıldı. Kentteki bazı sivil toplum kuruluşu ile Kamu Hastaneleri Birliği Ağız ve Diş Sağlığı Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla yapılan uygulama ilk olarak, Yenişehir ilçesi Süleyman Demirel Kampüsü içerisinde bulunan Ayten Elyasa Erdoğan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim İlkokulu’nda yapıldı. Ağız ve diş taraması etkinliğine Vali yardımcısı Taner Bircan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Murat Kanğın, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Özcan Yalçıngil, Şube Müdürü Süleyman Demir ve Beyaz Ay Derneği Başkanı Nezihe Kent katıldı.
Diyarbakır Vali yardımcısı Taner Bircan, uygulamayla engelli öğrencilere diş taraması yaptıklarını söyledi. Bircan, "STK ve Ağız ve Diş Sağlığı Müdürlüğü yetkililerimiz burada. Öğrencilerin diş taramaları yapıldıktan sonra, sorunları tespit edilen öğrencilerin hastanelerde randevulu olarak doktorlar tarafından tedavileri yapılacak. Mutlu olsunlar diye çocuklarımıza aynı zamanda hediyeler veriliyor. Diş sağlığı ile ilgili kendilerine bilgi verilmekte. Daha sağlıklı yaşayabilmek için kendilerine diş macunları ve fırçaları verildi. Çalışmaları STK’lar destekliyor. Bu çalışmaların devamı diliyoruz. Daha çok öğrencimize ulaşmayı planlıyoruz” dedi.
Program, öğrencilerle çekilen fotoğraf ile sona erdi.