Diyarbakır’da Hayat Kısmen Normale Döndü

Diyarbakır’da Hayat Kısmen Normale Döndü

Sokağa çıkma yasağının bugün saat 06.00’dan akşam 18.00’a kadar sona erdiği Diyarbakır’da hayat kısmi olarak normale döndü. Belediye ekiplerinin çöpleri toplamaya başladığı kentte, esnaf kepenklerini açtı. Kentte olası bir duruma karşı bazı noktalarda askerler bekletilirken, dün gece yaşanan olaylarda bazı iş yerlerinin yağmalama amaçlı tahrip edildiği görüldü.
IŞİD’in Suriye’nin Kobani bölgesindeki saldırılarını protesto etmek gerekçesiyle, HDP ve DTK tarafından yapılan çağrı üzerine Diyarbakır’da önceki gün başlayan olayların ardından valiliğin ilan ettiği sokağa çıkma yasağının bugün 18.00’e kadar sona ermesiyle kent, kısmi olarak normale döndü. Belediye ekiplerinin sabah saatlerinde çöpleri ve göstericilerin kurdukları barikatları temizlediği kentte, trafiğe kapalı caddeler açıldı. Esnaf kepenklerini açarken, iş yeri sahipleri göstericiler tarafından camlarına yazılan sloganları temizlemek için çaba harcadı. Kentte son iki gündür kontak kapatan şehir içi ulaşım minibüsleri sabah saatlerinde tekrar çalışmaya başladı.
Sokağa çıkma yasağının ardından dışarı çıkan vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü.
Kentte dün şehre inen asker ise olası bir duruma karşı bazı bölgelerde hazır bekletildi. Kentin çeşitli bölgelerinde ise Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ile akrepler devriye atmaya devam ediyor.
Öte yandan, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin çeşitli cadde ve sokaklarında dün gece saatlerinde olaylar devam etti. Bağlar ilçesi Gürsel Caddesi’nde bir araya gelen gruplar, barikatlar kurarak, ateş yaktı. Esnafın kepenklerine vurarak, gürültü çıkaran göstericilere, polis zırhlı akrep aracından attığı biber gazıyla müdahale etti. İlçenin Cemiloğlu Caddesi’nde de bir araya gelen göstericiler sloganlar atarak, barikat kurdu. Göstericiler arasındaki bir grup burada bulunan bir marketin kepenklerini içeriye girecek kadar kırarak, marketi yağmaladı. Polisin olay yerine gelerek, müdahale etmesi sonucu grup dağıldı.
Kentte şu an sessizlik hakim.