Diyarbakır’da Hayatını Kaybeden 2 Kişi Defnedildi

Diyarbakır’da Hayatını Kaybeden 2 Kişi Defnedildi

Diyarbakır’da çıkan olaylarda hayatını kaybeden 10 kişiden 2’si toprağa verildi. Cenaze yürüyüşünde Bağlar ve Sur ilçesinde kepenkler yeniden kapandı.
Merkeze bağlı Bağlar ve Sur ilçesinde toplanan gruplar, IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını protesto eylemleri düzenledi. Sokak gösterilerine dönen protesto eylemlerinde DBP ile Hür Dava Partilileri (Hüda-Par) arasında gerginlik yaşanmasına neden oldu. İki grup arasında çıkan olaylarda 10 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin arasında yer alan Baver Şeyhanoğlu ve Uğur Bayhan öğle saatlerinde Dicle Üniversitesi morgunda yapılan otopsinin ardından Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.
BAĞLAR VE SUR İLÇESİNDE ESNAF KEPENK KAPATTI
Öğle saatlerinde Dicle Üniversitesi morgundan alınan Baver Şeyhanoğlu ve Uğur Bayhan’ın cenazesi kalabalık bir grupla yola çıktı. Sur ilçesi Kıbrıs Caddesi’nden yürüyerek hareket eden grup, İstasyon Caddesi’nden Bağlar ilçesine girdi. Grubu gören esnaf tekrar kepenk kapattı. Sento Caddesi’nde bir araya gelen gruplar ateş yakıp polise taş ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis grubu dağıtmak için biber gazı ve tazyikli su kullandı.
Diyarbakır’da 8 Haziran günü çıkan olaylarda bir kişinin 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’na girip Türk bayrağını yere atmasının ardından, bölgede güvenlik önlemleri en üst noktaya çıkarıldı. Cenazenin geçişi sırasında yoğun güvenlik önlemi alan polisler zırhlı araçlarla 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nın içerisinde bekledi. Demokratik Bölgeler Parti’li (DBP) bir grup ise kendi imkanlarıyla güvenlik önlemi aldı.
Öte yandan, 8 Haziran günü çıkan olaylarda bayrağın indirildiği direkte bayrak olmaması dikkat çekti. Bayrağın arkada bulunan ikinci direğe takıldığı görüldü.
Grup, cenaze defninin ardından dağıldı.