Diyarbakır’da Kaçak Sigara Operasyonu

Diyarbakır’da Kaçak Sigara Operasyonu

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda piyasa değeri 1 milyon 659 bin 815 lira olan çeşitli markalarda 331 bin 963 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada operasyonda 102 kişi yakalanarak haklarında yasal işlem başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, “İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, ülkemize yasadışı yollardan getirilen yüklü miktarda kaçak sigaraları piyasaya süren şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik iki ay devam eden titiz bir çalışma yapılmıştır. Yapılan çalışmalar kapsamında; ilimiz merkez ve ilçelerinde 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet suçuna karışan şahıs ve organizasyonlara yönelik yürütülen operasyonlarda, piyasa değeri toplam 1 milyon 659 bin 815 lira olan değişik markalarda 331 bin 963 paket kaçak sigara ele geçirilmiştir. Kaçak sigaralarla ilgili yakalanan toplam 102 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır” denildi.
Açıklamada kaçak sigara ve içki ticareti yapmak suretiyle haksız kazanç sağlayan vergi kaybına neden olan şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik çalışmaların devam ettiği de belirtildi.