Diyarbakır’da Ohal Manzaraları

Diyarbakır’da Ohal Manzaraları

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü ve kentin birçok bölgesinde askerlerin tanklarla hazır bekletildiği Diyarbakır’da olaylar sürüyor. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kentin bazı bölgelerinde vatandaşlar yasağa rağmen dışarıya çıktı. Öte yandan, Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Diyarbakır İl Başkanlığı önünde alınan güvenlik önlemlerini çekmek isteyen muhabirlere bir grup taşlarla saldırdı. Partililerin, güvenlik önlemleri alan polislerin yanında ellerinde taşlarla beklemeleri dikkat çekti.
HDP ve DTK’nin, Suriye’nin Kobani bölgesinde IŞİD’in yaptığı saldırıları protesto etmek amacıyla yaptığı çağrı üzerine önceki gün Diyarbakır’da başlayan olaylar sürüyor. Valiliğin de dün ilan ettiği sokağa çıkma yasağını bir gün uzattığı kentte, olağanüstü hal manzaraları yaşanıyor. Cadde ve sokaklarda, polislerin yanı sıra, askerler de tanklarla bekliyor. Polis sokağa çıkma yasağına rağmen evlerinden dışarıya çıkan vatandaşları durdurup uyardıktan sonra, evlerine gönderiyor. Neredeyse hareket eden her şeyin güvenlik güçleri tarafından durdurulduğu kentin bazı sokaklarında ise gösteriler irili ufaklı devam ediyor.
Gösterilerin sürdüğü Bağlar ilçesi Gürsel Caddesi’nde bir araya gelen grup, barikat kurmak istedi. Polisin müdahalesi ile dağılan grup, ara sokaklara girerek, polise taşlarla saldırdı. Polis ise gruba biber gazı ile müdahale etti. Bağlar ilçesinin Emek, Nükhet Coşkun, Akyol ve Fatih Caddelerinde de benzer olaylar yaşandı.
Öte yandan polis, HÜDA-PAR önünde de geniş güvenlik önlemleri aldı. Bir grup partilinin de polis ile birlikte il binası önünde beklediği görüldü. Partililer, buradaki önlemleri görüntülemek isteyen basın mensuplarına ellerinde hazır bulunan taşlarla saldırdı. Gazetecilere hakaret de eden partililere, polisin müdahale etmemesi dikkat çekti.