Diyarbakır’da Olaylar Yeniden Başladı

Diyarbakır’da Olaylar Yeniden Başladı

Diyarbakır’da IŞİD’in saldırını bahane eden grupların çıkardığı olaylar akşam saatlerinde yeniden alevlendi. Molotof kokteylli, havai fişek ve taşla saldıran gruba polis müdahale etti.
Valiliğin sokağa çıkma yasağını kaldırmasının ardından kentte olaylar yeniden başladı. Birçok cadde ve sokakta bir araya gelen gruplar, yollara barikatlar kurdu. Ateşler yakarak, slogan atan ve iş yerlerine zarar veren gruplara, polis biber gazlarıyla müdahale etti. Müdahalenin üzerine ara sokaklara kaçan göstericiler, zırhlı araçlara, taş, molotofkokteylli ve havai fişeklerle saldırdı. Bir grup gösterici ise AK Parti İl Başkanlığının bulunduğu binaya havai fişek ve taşlarla saldırdı. Bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polisin müdahalesi sonucu grup kısa süre içerisinde dağıldı.
Öte yandan, şehrin her bölgesinde polis zırhlı araçları devriye görevi yaparken, önceki gece saatlerinde kentin çeşitli bölgelerinde zırhlı araçlarla birlikte konuşlandırılan askerler de olası bir duruma karşı hazır bekletiliyor.