Diyarbakır'da skandala imza atan müdür görevden alındı!

Diyarbakır'da skandala imza atan müdür görevden alındı!
Diyarbakır Bağlar Milli Eğitim Müdürlüğü’nün suça karışmış, cinsel istismara ve tecavüze uğramış 872 çocuğun listesinin internet sitesinde yayımlayanlar hakkında soruşturma başlatıldı. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy Hürriyet’e, “Listenin herkes tarafından görülebilecek şekilde internetten yayımlanması kabul edilebilir bir şey değil” diyerek, sorumluların görevden uzaklaştırılacağını söyledi. Bu açıklamadan kısa süre sonra Bağlar Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın talimatıyla görevden alındı.

Taraf Gazetesi’nde bugün yer alan ‘Milli Eğitim 872 çocuğun geleceğini hiçe saydı’ başlıklı habere göre, Bağlar Milli Eğitim Müdürlüğü polis tarafından kendisine bildirilen suça karışmış, cinsel istismara ve tecavüze uğramış 872 çocuğun listesini bütün kimlik bilgileri ve ev adresleriyle kurumun internet sitesinden yayınladı. Söz konusu listede intihara teşebbüs etmiş, zorla alıkonulmuş, cinsel istismara ve tecavüze uğramış çocukların isimleri, tüm kimlik bilgileri, anne-babalarının adları ve ev adresleri kamuoyuyla paylaşıldı. Liste herkesin ulaşabileceği şekilde bir gün boyunca sitede kaldı.

Amaç çocukların okula kazandırılması

Vali Aksoy, Diyarbakır’da 872 çocuğun polis tarafından kayıt altına alınması ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara yazı yazarak çocukların okullarını tespit etmeye çalışması için “Temel amaç çocukların eğitimden yoksun kalmamaları” dedi. Aksoy şöyle devam etti:

“Emniyet Müdürlüğü’nce hakkında adli işlem yapılmış çocuklarla Milli Eğitim’in bilgilendirilmesi, çocuklarla daha yakından ilgilenmeleri, eğitim hakkından yoksun kalmamaları ve okula kazandırılmaları adına yapılan bir işlem. Bu noktada çocuklarla rehber öğretmenlerin, okul müdürlüklerinin ve diğer sınıf öğretmenlerinin ilgisinin çekilmesi, çocukların okula kazandırılması amacıyla yapılmış bir proje. Çünkü bu çocukların hepsi 18 yaşın altında ve okul çağında olan çocuklar. Ama bunun herkes tarafından görülebilecek şekilde internetten yayımlanması kabul edilebilir bir şey değil. Gereğini yapacağız. Sorumlular tespit edilip, görevden uzaklaştırılacak.”

Bu açıklamadan bir süre sonra Bağlar Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Çelik’in, Bakan Avcı’nın talimatıyla görevden alındığı haberi duyuruldu.