Diyarbakırlı Gençler, Kobani’nin Kurtuluşunu Şarki Söyleyerek Kutladı

Diyarbakırlı Gençler, Kobani’nin Kurtuluşunu Şarki Söyleyerek Kutladı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bir araya gelen Kürt gençler, Kobani’nin kurtulmasının ardından sokak ortasında gitar çalıp Kürtçe şarkılar söyleyerek kutlama yaptı.
Kobani’nin IŞİD güçlerinden kurtulduğu yönünde gelen haberler üzerine Diyarbakır başta olmak üzere birçok kentte kutlamalar yapıldı. Kutlamaların sürdüğü Diyarbakır’da da bazı gençler ellerine aldıkları gitarlarla sokak ortasında Kürtçe konserler veriyor. Tarihi yapılarla kaplı olan Sur ilçesi Ulu Camii önünde bulunan meydana gelen gençler, gitar çalıp Kürtçe şarkılar söyledi. Yöresel kıyafetli vatandaşların da aralarında bulunduğu gruba, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Alkışlarla tempo tutan vatandaşlar zafer işareti yaparak şarkılara eşlik etti.
Kutlamaları yapan gençlerden Emrah Aydınkaya, böyle bir etkinliği halkın içine girip Kobani’nin özgürleştiğini herkese duyurmak için yaptıklarını söyledi. Aydınkaya, "Halkımızın arasına girmiş bulunmaktayız. Bundan iki gün önce Sanat Sokağı’ndaydık. Bu tür çalışmalarımızı profesyonel olarak düşünüyoruz. Bütün halkımıza Kobani’nin düşmediğini ifade etmek için bu şekilde ilginç hareketler yapıyoruz" dedi.