Diyarbakırlı İşadamlari, Savaştan Kaçan Kobanililer İçin 1 Tır Dolusu Yardım Malzemesi Getirdi

Diyarbakırlı İşadamlari, Savaştan Kaçan Kobanililer İçin 1 Tır Dolusu Yardım Malzemesi Getirdi

Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı (DİSİAD) Burç Baysal önderliğindeki işadamları, iç savaştan kaçan Kobanililer için 1 TIR yardım malzemesi getirdi.
DİSİAD Başkanı Burç Baysal ve dernek üyesi işadamları tarafından hazırlanan 1 TIR dolusu yardım malzemesi Suruç’a getirildi. Başkan Baysal ve beraberindeki işadamları yardım paketlerini iç savaştan kaçan Kobanililere teslim etti. Başkan Baysal ve beraberindekiler, Suruç İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi’yi ziyaret etti. DBP Şanlıurfa İl Başkanı Celalettin Erkmen ile birlikte Suruç’un sınır köyünü de gezen DİSİAD üyesi işadamları, bir süre sınırda çatışmaları izleme imkanı bulundu. Baysal ve beraberindekiler, bölgedeki son durum hakkında bilgi aldıktan sonra Suruç Belediyesi öncülüğünde kurulan çadır kentleri gezdi. Kobanililerle sohbet ederek sorunlarını dinleyen Baysal, yardım TIR’ını ilçe belediyesine teslim ettiklerini kaydetti.
Diyarbakır’daki işadamları olarak Kobani halkının yanında olduklarını göstermek amacıyla geldiklerini belirten Baysal, “Büyük bir çatışmanın yaşandığını hep birlikte gördük. Kötü bir tablo var. İnsani yardımlar noktasında, büyük bir koordinasyon eksikliğini gözlemlerken, gerek AFAD’ın gerekse yerel yöneticilerin birlikte çalışmasının bu halka daha anlamlı bir olanak sunacağını tespit ettik. Bu konuda yetkililerle görüşüp, bu duyarlıkta hareket edilmesi çabası içerisindeyiz” dedi.
Kobani halkı için ülkenin dört bir yanından destek geldiğini belirten DBP İl Başkanı Erkmen ise bu destek ve birliktelik için tam zamanı olduğunu ifade etti. Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar ülkenin birçok yerinden yardım geldiğini kaydeden Erkmen, “Diyarbakırlı işadamlarının ziyaretleri bölge halkını gerçekten memnun etmiştir.Yardımlar için teşekkür etmenin etik olmadığını düşünüyorum. Çünkü bu insanlık meselesi. Her vicdan sahibi insanın bu duyarlılığı göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. Birbirimize teşekkür etmekten ziyade, ne yapmamız gerektiğini konuşup, birlikte hareket edebilmemiz çok daha önemli. Duyarlılıklarından dolayı memnuniyetimi belirtiyor, örnek bir davranış sergilediklerini düşünüyorum” diye konuştu.