"Dizinin her yeri azdırıcı!"

"Dizinin her yeri azdırıcı!"
2014 yılında RTÜK’e gelen şikayetler 2013’e oranla arttığı gösteryordu.

Üstelik genel ahlak konulu şikayetler yüzde 101 oranında artmıştı.

Tam da bu günlerde televizyonlarda dönen bir kamu spotu sayesinde RTÜK’ün yeni bir mobil uygulamayı kullanıma açtığını öğrendik.

RTÜK’ten aldığımız bilgilere göre 25 Aralık’tan itibaren yaklaşık bir ayda bu mobil uygulama üzerinden 2 bin 652 şikayette bulunulmuştu.

Şikayetçilerin çoğu 26-30 yaş aralığında

Şikayette bulunanlar hakkındaki istatistikler oldukça ilginç. Mobil uygulama üzerinden RTÜK’e gelen şikayetlerin yüzde 28’i kadınlar, yüzde 72’si ise erkekler tarafından yapılıyor.

En çok şikayet gelen il yüzde 28 ile İstanbul. İstanbul’u yüzde 9 ile Ankara ve yüzde 5 ile İzmir takip ediyor. Yurt dışından gelen şikayetlerin oranı ise yine yüzde 5. Şikayetçilerin yüzde 24’ü 26-30 yaş aralığında, yüzde 41’i üniversite, yüzde 30’u ise lise mezunu. Şikayetçilerin yüzde 11’i işsiz, yüzde 10’u öğrenci. Şikayetlerin yüzde 9’u 16.00-17.00 ve 21.00-22.00 saatleri arasında yapılıyor.

İşte mobil uygulama üzerinden RTÜK’e gelen şikayetlere örnekler...

“Eşim özeniyor, boşanmanın eşiğine geldik”

- Abi kurban olayım şu programı kaldırın. Ahlak bozucu böyle bir program kültürümüze yakışmıyor.
Bir de evimde çok huzursuz oluyorum. Eşim izleyip özeniyor. Boşanmanın eşiğine kadar geldik. Dikkate alırsanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.

- Programı öyle sunuyor ki... Yiyen var yiyemeyen var, alan var alamayan var... Her lokmadan sonra adeta bayılıyor, özendiriyor. Bu kadar da olmaz ki ama...

“Her şey sansürlenmez”

- Genel izleyici logolu bir program seyrederken bir anda reklama giriyor. Adamın biri diğerini vuruyor ya da bir adam birini dövüyor. Program logosu ne ise reklamlar da ona uygun olmalı.

- Her şey de sansürlenmez... dizi çok güzel. Siz her sahneye sansür koyarsanız biz izleyemeyiz. Lütfen bırakın da bu diziyi izleyelim.

- Çocukları yanlış yönde etkileyecek sakıncalı kareler var. Örneğin çocuklara aşktan ve kız tavlama işlerinden bahsetmek çok çirkin. Dizinin etraflıca incelenip cezai işlemlerinin başlaması hakkında sizleri göreve davet ediyorum.

- İlk bölümdeki taksi sahnelerinde Poyraz karakterinin emniyet kemeri takmaması dikkat çekiyor.

“Öpüşme sahneleri gösterilmesin”

- Bu çizgi filmi ya tamamen yayından kaldırın ya da öğlen saatlerinde yayınlayın. Çocuğum Sabah 6.00’da kalkıp nasıl izlesin?

- Bu çok değerli kanal, annesini daha dün yitirmiş bir sunucusuna izin veremiyor mu? Kadıncağız gözyaşları içinde program sunuyor. İnsaf...

- Her geçen gün Batılılaştığımız bu ülkede TV dizilerinin öpüşme sahnelerinin çocuklarımıza, gençlerimize kötü örnek olduğunu düşünüyor, bu sahnelerin gösterilmemesini rica ediyorum...

- Çocukların uyku vaktinin geldiğini belirten TV’nin altında beliren, tek göz uyuyan TV işaretinin düzeltilmesini istiyorum. Çünkü bu masonluğun simgesidir. İlluminatiye alıştırıcı bir işarettir.

“Veterinerlere hakaret”

- Karı kocayı, koca karısını nasıl bu kadar rezil edebilir ki. Bu tür programlar masumane yapısı altında ülkemizin ve Müslümanlığın genç yaşlı her yaştan insanın aile yapısını bozan, gençliğimize kötü örnek olan programlardır. Daha sayamayacağımız birçok zararı olduğunu görüyoruz.

- Alavere dalavere çok bol filmlerde. Cinsellik derseniz olağandan fazla... Egem 6 yaşında, kadınlarla kızlarla konuşunca etkilendiğini söylüyor. Yaman’ı kendine örnek alıyor. Biz küçükken “Çocukları leylekler getirir” derlerdi, inanırdık. Şimdi çocuklar şeytan.

- Kesinlikle sapık bir TV dizisi. Nasıl yayınlanmasına izin veriyorsunuz anlam veremiyorum. Her yerinde azdırıcı nedenler var!

- Cerrahi operasyon sahnesinde, uzman hekimin pratisyen hekime

“Bu hayatımda gördüğüm en kötü kesik. Bir veteriner bile daha iyi açardı hastayı” repliği resmen veteriner hekimliği mesleğimize hakaret ve aşağılama sayılmaktadır.