Doç. Dr. Kart: “hastalarımızın Panik Dışında Bir Sıkıntıları Yok”

Doç. Dr. Kart: “hastalarımızın Panik Dışında Bir Sıkıntıları Yok”

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ‘sarı toz’ mağduriyeti ile hastaneye gelen konsolosluk görevlilerinin sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, hastaların genel durumlarının iyi olduğu ve toz analizinin beklendiği bildirildi.
Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Şefi Doç. Dr. Kadriye Yaşar Kart, hastaların durumuna ilişkin açıklama yaptı. Kart açıklamasında, “Bize öğlen saatlerinde 12 hasta getirildi. İkisi Kanada Konsolosluğu’nun yüksek düzey personeli. Aralarında başkonsolos ile bir üst düzey görevli var. Diğerleri ise 8 Kanada Başkonsolosluğu çalışanı. Daha sonra da aralıklarla 2 kişi daha getirildi. Enfeksiyon servisimiz tamamen boşaltılarak bu hastalara ayrıldı. Hastalar ikişer kişilik odalara yatırıldılar” dedi.
Hastaneye getirilen kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Kart, “Hastaların genel durumları iyi, yani bir sıkıntıları gözükmüyor. Tetkikleri alındı, akciğer filmleri çekildi ve tedavilerine başlandı. Hastalarımızın panik dışında bir sıkıntıları yok. Genel olarak bir sıkıntımız yok. Sadece hastalarımız endişeliler. Bu toz ile ilgili gelecek sonuçları bekliyoruz” diye konuştu.