Doçent cinayetinde şok ifade!

Doçent cinayetinde şok ifade!

Duruşmada sanık Prof. Dr. Ahmet Gülce, tutuksuz sanık Asuman E.’nin eşini, doçentin ailesine ağabeyi olarak tanıttığını iddia etti. Asuman E.’nin tutuklanması talebi kabul edilmedi.

Geçen 2 Haziran’da, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan Kamış’ın eşi olan 2 çocuk babası Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Gülce (53), iddiaya göre duygusal ilişki yaşadığı fakültedeki o dönem evli olan 1 çocuk annesi 28 yaşındaki sekreter Asuman E. (28) yüzünden tartıştığı 3 çocuk babası Doç.Dr. Celalettin Özdemir’i bıçaklayarak öldürdü. Fakültedeki odasında olaydan 2 gün sonra cesedi bulunan Doç. Dr. Özdemir’in vücudunda ve boğazında 14 bıçak darbesi saptandı. Cinayetin ardından emeklilik dilekçesi veren Prof.Dr. Gülce ile Asuman E. gözaltına alındı. Prof. Dr. Gülce, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, sekreter Asuman E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya ’tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu olarak yargılanan Prof. Dr. Ahmet Gülce ile ’cinayete yardım etmek’ suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Asuman E., öldürülen Doç.Dr. Özdemir’in ailesi, taraf avukatları ile tanık olarak Dekan Prof. Dr. Handan Kamış, fakültedeki iki öğretim üyesi, 1 sekreter ve 1 tekniker ile sekreter Asuman E.’nin cinayeti anlattığı tanıdığı bir polis memuru katıldı. Tutuksuz yargılanan sekreter Asuman E. güvenlik gerekçesiyle tutuklu sanıkların girdiği kapıdan solana alındı.

DEKAN: ASUMAN’IN EŞİMLİ İLİŞKİSİ OLDUĞUNU DÜŞÜNENEM
Duruşmaya tanık olarak katılan ve olaydan sonra Prof. Dr. Ahmet Gülce’den boşanan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan Kamış’a, mahkeme heyeti, sanık eşi olduğu için kanunen tanık olmama hakkının bulunduğunu hatırlattı. Tanıklık edeceğini belirten Prof.Dr. Kamış, soruşturma sırasında polise verdiği ifadesinin geçerli olduğunu belirtti.

SON BİR YILDA DEĞİŞTİ
Sekter Asuman E.’yi dekanlık görevine atandıktan sonra tanıdığını belirten Prof.Dr. Kamış, şunları söyledi: ”Asuman’ı, dekan olduktan sonra tanıdım. Asuman ile ilgili şikayetler alıyorduk. Celalettin bey ile ilişkisi olduğunu öğrendim. Ama inanamadım. Asuman ile eşimin bir ilişkisi olduğunu düşünemem bile. Çok iyi bir evliliğimiz vardı. Herkes evliliğimize gıptayla bakardı. Son bir yılda Ahmet değişti, tutarsız hareketleri vardı. 16-17 kilo verdi. Durduk yerde uykuya dalıyor, saçma sapan, sözler söylüyordu. Ben de artık onunla konuşmaktan vazgeçmiştim.”

"BENİM EŞİM KARINCAYI BİLE İNCİTEMEZ”
Olay günün ne yaşadıklarını anlatan Prof.Dr. Kamış, eve gitmek için otomobile bindiklerinde eşi Prof.Dr. Gülce’nin tedirgin ve sürekli terlediğini belirtti. Eve gittiklerinde eşine ’Sen kavga mı ettin?’ diye sorduğunu ifade eden Prof.Dr. Kamış, ”O da ’Celalettin’i öldürdüm. Asuman ile olan ilişkimizi öğrenmiş’ dedi. Ben o sırada baygınlık geçirdim. Ahmet ile konuşmak istemedim ve evi terk etmesini söyledim.” dedi.
Eşinin anlattığı olaya inanmadığını belirten Prof.Dr. Kamış, şöyle konuştu: ”Benim eşim bir karıncayı bile incitmez, incitecek bir adam değil. Ama ortada bir suç varsa, herkes cezasını çekmeli. O gece Celalettin ile ilgili böyle bir bilgi gelmeyince Ahmet’in saçmaladığını düşündüm. Ahmet ve Celalettin’in çok iyi arkadaş olduğunu biliyorum.” Avukatların, ’Polise bilgi vermeyi düşünmediniz mi?” sorusu üzerine Prof.Dr. Kamış, ” O an ben şok halindeydim. Zaten Ahmet’in bunu yapabileceğini düşünmedim. Ahmet’in saçmaladığını düşündüm” dedi.

”ASUMAN, BENİMLE HELALLEŞMEYE GELMEDİ”
Turizm fakültesine gönderilen sekreter Asuman E.’nin olay günü odasına helalleşmek için gelmediğini ve farklı bir maksadının olduğunu öne süren Dekan Prof. Dr. Kamış, ”Basında yer aldığı gibi olay gelişmedi. Asuman o gün helalleşme niyetiyle odama gelmedi. Asuman ile ben, samimi değilim ki helalleşme olsun. Alışıldık bir durum değil. Asuman benim odama giremez. İzin alıp öyle gelmesi gerekir. Kapıyı açtı, ’Hocam sizi çok seviyorum, hayırlısı olsun’ dedi ve gitti. Asuman için 2013 yılında bir öğrenci velisinin, rektörlüğe bir şikayet dilekçesi oldu. Öğrencisi velisi, ’Bu fakülteyi bu kadından kurtarın. Öğrencilere kötü örnek oluyor’ diye şikayet dilekçesini gönderdi” dedi.

SEKRETER:”İKİ DÜNYA BİR ARAYA GELSE BEN AHMET’LE İLİŞKİ YAŞAMAM”
Dekan Prof. Dr. Handan Kamış, tanık olarak dinlendikten sonra ayağa kalkan, olaydan sonra eşinden boşanan ve taşeron işçisi olduğu için de işine son verilen sekreter Asuman E., ”Ben öncelikli şunu söylemek istiyorum. İki dünya bir araya gelse ben Ahmet’le ilişki yaşamadım, yaşamam” dedi. Hakim ise oturması için Asuman S.’yi uyardı.
Tanık olarak dinlenen iki öğretim üyesi de olay günü Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in odasından ses geldiğini ancak telefonla görüştüğünü sandıklarını söyledi.
Asuman E.’nin daha önceki ifadelerinde Prof. Dr. Ahmet Gülce’nin, Doç. Dr. Celalettin Özdemir’i, öldürdüğünü söylemesi üzerine durumdan şüphelenip, tanıdığı bir polis memuruna durumu anlattığını söylediği polis memuru da tanık olarak dinlendi. Olay sırasında Kayıp Şahıslar Büro Amirliği’nde çalıştığını ancak şu an emekli olduğunu belirten Recep Uçar, ”Asuman’ın amcası ile aynı sitede oturuyoruz. Beni çağırdılar. Asuman olayı anlattı. Ben emniyete gidip ifade vermesini söyledim. Sonra da cinayet büro amirliğini arayıp bilgi verdim” dedi.

SEKRETER ASUMAN, BAŞKA BİR SEKRETERDEN hamilelik TEST ÇUBUĞU ALMIŞ

Olay sırasında Prof. Dr. Ahmet Gülce’nin sekreterliğini yapan Firdevs Kültür de tanık olarak ifade verdi. Firdes Kültür, geçen nisan ayında hamile olduğu dönemde Asuman E.’nin kendisine gelip hamilelik test çubuğuna idrar yapmasını istediğini öne sürdü. Kültür, ”Hamile olduğum dönemde, sanık Asuman yanıma gelip, benim hamile olmam sebebiyle, eşine şaka yapacağını hamilelik test çubuğuna idrar yapmamı ve onu eşine göstereceğini söyledi. Ben önce karşı çıktım. Daha sonra ikna oldum. Ama bunu eşine gösterip, göstermediğini sormadım. O da bir şey söylemedi” dedi.

ASUMAN, ÖLDÜRÜLEN DOÇENTİN ODASINDAN KOKU GELİP GELMEDİĞİNİ SORMUŞ

Firdevs Kültür, olayın olduğu dönemde ise Asuman E.’nin kendisini telefonla sürekli arayıp Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in, fakültede görüp görmediğini, Özdemir’in, odasından koku gelip, gelmediğini ve kapısının açılıp, açılmadığını sorduğunu öne sürdü. Mahkemede Asuman E.’nin avukatı Hasip Şenalp de, profesör ve doçentin statüsü yüksek iki insan olduğunu belirterek, ” Statüsü belli olan kişilerin, Asuman gibi bir kişiye tenezzül etmesi ilginç bulunur. Böyle bir şey mümkün değil. Asuman günah keçisi gibi hep suçlanıyor” dedi.

PROFESÖR: ASUMAN İLİŞKİYİ İNKAR EDİYOR

Prof. Dr. Ahmet Gülce ise sekreter Asuman E.’nin ilişkisini inkar ettiğini belirterek, savunmasında şunları söyledi: ”Her ne kadar olay yaşanmış olsa da. Ben tevekkül ettim. Allah’a sığındım. Bu ilişkinin nasıl başladığını bilmiyorum. Bir anda başlayan bir şey. Olayın şokunu hala atlatamadım. Benim Asuman ile ilişkim oldu. Ama kendisi inkar ediyor.”

”ASUMAN, EŞİNİ, DOÇENTİN AİLESİNE AĞABEYİ OLARAK TANITTI”
Prof. Dr. Ahmet Gülce, Asuman E.’nin eşini, doçentin ailesine ağabeyi olarak tanıttığını iddia ederek, ”Ben olayın başından beri düşünüyorum. Asuman’ın ailesiyle birlikte olayı kurguladığını kanaat getirdim. Hatta bir hukuki danışmanı olduğuna dahi inanıyorum. Asuman, maktülün ailesine kendi kocasını ağabeyim diye tanıtmıştır” diye konuştu.
Prof. Dr. Gülce, ”Birisi gelip deseydi. Asuman ikinizi de idare ediyor diye. Bu olay buralara gelmezdi. Ben sükunetle davanın karara bağlanması bekleyeceğim” dedi.
Prof. Dr. Gülce’nin avukatı Fatih Rüşen de, Asuman E.’nin tutuklanmasını talep ederek, ”Şimdiye kadar Asuman’ın söyledikleri, tanık ve delilerle yalan olduğu ortaya çıktı. Maktulün odasında olmayacak yerlerde Asuman’ın parmak izi çıktı. Asuman’ın, bütün söyledikleri neredeyse yalan. Buna rağmen halen nasıl tutuksuz yargılandığına inanamıyorum. Asuman’ın tutuklanmasını talep ediyorum. Bütün bunlara rağmen Asuman tutuklanmayacakta ben mi tutuklanacağım” dedi.
Saat 09.40’da başlayan duruşmaya saat 12.20’de ara verildi. Saat 14.00’de tekrar başlayan duruşmada mahkeme heyeti, Asuman E.’nin tutuksuz olarak yargılanmasına, Salı ve Perşembe günü yapılan adli kontrol kararının kaldırılmasına, yurt dışı yasağı karanının devam etmesine karar verdi. Heyet, Adli Tıp Kurumu ve telefon kayıtlarıyla ilgili gelecek raporlar ile diğer tanıkların dinlemesi için duruşmayı 5 Haziran tarihine erteledi. Yakınlarıyla birlikte duruşmaya katılan sekreter Asuman E., dava sona erdikten sonra otomobiline binip adliyeden ayrıldı.