Doğa Harikası Kanyonlar Keşfedilmeyi Bekliyor

Doğa Harikası Kanyonlar Keşfedilmeyi Bekliyor

Manisa’nın Selendi ilçesine bağlı Terziler Mahallesinde bulunan doğa harikası kanyonlar keşfedilmeyi bekliyor.
Terziler Mahallesine 3 kilometre uzaklıkta olan kendine has özellikleri sahip olan ve çok sarp yerde bulunan Yelimere Kanyonlarının yerini sadece yöre halkı ve avcılar biliyor. Çok sarp ve derin bir kanyonların yer aldığı bölge yöre halkı tarafından Yelimere kanyonları olarak biliniyor. Bölge ilgi çekici doğal yapısının yanısıra alternatif turizm için görülmeye değer yerlerden birisi olmaya aday.
Bölge halkı ve avcılar tarafından bilinen Yelimere kanyonlarını yerinde gören Kaymakam Hasan Meşeli ve Muhtar İsmail Ekim sarp yerlerden geçerek Kanyonları yerinde inceledi. Bölgenin ilçe turizmine kazandırması için çalışmalara kısa sürede başlanacağını dile getiren Kaymakam Meşeli, "Bölgenin gün yüzüne çıkması için gerekli girişimlerde bulunacağız. İnşallah bu bölgeyi turizm cennetine dönüştürmek için çaba göstereceğiz" dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Terziler mahalle Muhtarı İsmail Ekim, genel ve coğrafi yapısı ve özellikleri bakımından Ege Bölgesi’nin en büyük ve en ilgi çeken kanyonlarının burada olduğuna değinerek, "Mükemmel bir doğa harikası. İki dağın arasında oluşmuş bir coğrafi yapı olan Yelimere Kanyonu Bölgesini turizm merkezine dönüştürmek istiyoruz. Bunun için gerekli çalışmaları başlatıp gün yüzüne çıkmamış olan kanyonları gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. Amacımız mahallemizi ve kanyonlarımızı turizme açıp, hem yurt içinden hem yurt dışından ziyaretçileri buraya çekmek. Burayı turizm cenneti yapmak istiyoruz. Bu doğa olayını gün yüzüne çıkardığımızda herkesi buranın canlı şahitliğini yapmayı bekliyoruz" dedi.