Doğa Koleji’nde cevapsız sorular

Doğa Koleji’nde cevapsız sorular

Devrin 18 Aralık’ta duyurulmasının ardından 30 Aralık’ta İTÜ’nün internet sitesinde Doğa Koleji’nin İTÜ Ailesi bünyesinde yer alacağı açıklanmıştı. Öte yandan 6 Ocak’ta ise İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Doğa Okulları’nın franchising kurucu temsilcileriyle görüştü, gelişmeler ve süreç hakkında paydaşları bilgilendirdi. Ancak ilk açıklamanın üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen okullarda aksaklıklar sürüyor. Öğretmenler maaşlarını alamazken veliler de sorunların çözülmesi için eylemlerine devam ediyor.

İTÜ’den açıklama yok

Veliler son olarak geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir araya geldi. Doğa Koleji’nde 5 aydır maaş verilememesinin yaşamsal sorun olduğunu belirten veliler yaptıkları açıklamada, “Eğitimin temelini oluşturan öğretmenimiz ve okullarımızda çalışan emekçilerimiz yeni yıla da maaşsız, beş aydır birikmiş borçlarıyla girmişlerdir. Devlet yetkilileri ve devir işlemleriyle sorumlu olanlar, hiç aklınıza geliyor mu 5 aydır maaş almayan insanların sofrasında ne var? Evleri sıcak mı? Temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor mu?” ifadelerini kullandı.

Veliler taleplerini şu şekilde sıraladı: “Okulun devriyle ilgili güvenilir bir açıklama yapılmalı, öğretmenlerimizin ve tüm emekçilerin maaşları ödenmelidir.”

Öğretmenlerin, velilerin ve öğrencilerin merak ettikleri soruları İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’ya yönelttik. Ancak Karaca, “Öğretmenler maaşlarını ne zaman alacaklar? Kolejin adı ne olacak? Mevcut yönetimle mi yola devam edilecek? İnşaatı süren okullar ne olacak?” gibi sorularımızı yanıtsız bıraktı.

Öğretmenler, zor durumda

Öğretmenler, veliler ve öğrenciler sorunların acil çözülmesini istiyor. Görüşler şöyle:

Okulda verim düştü, personel mutsuz, çocukların netleri yerlerde veli olarak artık sabrımız tükendi biline.

Şu an buz gibi soğuk bir odada oturuyorum, açım, umutlarım yok, tükendim. Üniversitede okuyan kardeşim para bekliyor. Yalvarırım yardım edin bana ve meslektaşlarıma.

Doğa velileri ve çalışanları olarak hep beraber el ele yürüdük ve yürüyeceğiz. Çalışanlarımızın sesi olacağız. Çalışanlarımız emeklerinin karşılığını 5 aydır alamıyor. Daha fazla bekletmek insafsızlık değil mi?

Kapalı kapılar ardındaki konuşmaları tahmin etmeye çalışmaktan fenalık geldi.

Öğretmenler olarak biz elimizden geldiğince eğitimi aksatmadan bugüne kadar geldik. Ama artık bıçak kemiğe dayandı.