Doğal Taş İhracatinda Dikkat Çekici Artış

Doğal Taş İhracatinda Dikkat Çekici Artış

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özel; Antalya, Isparta ve Burdur illerinin son 4 yılda doğaltaş ihracatını 11 aylık dönemde 42.3 milyon dolardan 309.3 milyon dolara çıkardığını açıkladı.
BAİB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özel, sektörün ihracat rakamlarını Ocak-Kasım ayları arasında 2011-2012 yıllarında yüzde 206.3, 2012-2013 yıllarında yüzde 79.4, 2013-2014 yıllarında ise yüzde 33.3 oranında artırdığını bildirdi. Özel, doğal taş blok ihracatında taleplerin düşmesine rağmen Batı Akdeniz bölgesinde doğal taş ihracatının artmasının sevindirici olduğunu söyledi.
Blok ihracatında önümüzdeki yıl, geçen yıllardaki gibi ciddi bir artış beklemediğini bildiren BAİB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özel, "Bundan dolayı üreticilerimizin alternatif pazar arayışlarına yönelmelerini ve işlenmiş mamul olarak ihracat yapmalarını tavsiye ediyorum. Önümüzdeki dönemde de geçmişte olduğu gibi bölgenin doğal taş ihracat rakamlarını artırmak, ülkemize döviz kazandırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.