Doğalgaz faturalarında şok!

Doğalgaz faturalarında şok!

Türkiye doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, doğalgazda ödenmeyen faturalar nedeniyle yaşanan sıkıntıya işaret ederek, “Doğalgaz faturalarını ödemeyerek ihbara düşenler, dağıtım şirketi için büyük yük oluşturuyor. İhbarı, PTT yoluyla yaptığınızda normal 8 lira, acele ile yaptığınızda 22 lira. Bu bedel diğer tüketicilere yansıtılmamalı” dedi.

Türkiye’de 10 milyon dolayında doğalgaz abonesi olduğunu dile getiren Arslan, faturalarını düzenli ödeyenlerin oranın yüzde 70.4 olduğunu belirterek, “Abonelerin yüzde 6.2’si yani yaklaşık 600 bin kişi ise borcunu ihbar sonrası ödüyor. Ayda 4-5 milyon liralık bir bedel tüketicilere işletme gideri olarak yansıtılıyor. Bize göre ihbar ve tebligat mevzuatının değişmesi gerekiyor. Bu yük faturasını ödeyenlere yansıtılmamalı” değerlendirmesinde bulundu.

‘LÜKS TÜKETİME GİRİYOR'

Yaşar Arslan, doğalgazın özelliğinin kamu hizmeti yönünde olmadığını aslında ‘bir lüks tüketim olduğunu’ öne sürerek şunları söyledi: “Kamu hizmeti niteliğinde değildir. Rekabet edilebilir olmasına rağmen çok aşırı düzenlemeye tabi tutulmuş bir sektördür.”

Kaynak:Habertürk