Doğalgaz İçin İlk Kazma İlkbaharda Vurulacak

Doğalgaz İçin İlk Kazma İlkbaharda Vurulacak

Doğugaz Genel Müdürü Abdurrahman Atabey, Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapılacak olan doğalgaz çalışmalarıyla ilgili Belediye Başkanı Fettah Aksoy’u ziyaret etti.
Başkan Aksoy’u makamında Genel Müdür Yardımcısı H. Kadir Gülüm, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Remzi Demircan ile birlikte ziyaret eden Genel Müdür Abdurrahman Atabey, yapılacak olan doğalgaz çalışması ve çalışmanın proje aşamalarıyla ilgili bilgiler verdi. Genel Müdür Abdurrahman Atabey, Tatvan’daki doğalgaz altyapı döşeme çalışmalarını Tatvan Belediyesi ile birlikte gerçekleştireceklerini ve çalışmalara 2015 yılı Nisan ya da Mayıs aylarında başlamayı planladıklarını, bu sayede Tatvan halkının temiz ve konforlu yakıt ile tanışacaklarını belirtti.
Firma ile bir ay sonra protokol imzalayacaklarını belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise, yapılacak olan doğalgaz döşeme çalışmaları ve diğer altyapı çalışmalarını imkanlar dahilinde birlikte yapmayı planladıklarını ifade etti. Tatvan’ın bu yıl yaz ayında adeta şantiye alanına döneceğini ve çalışmaların tamamlanmasıyla da Tatvan’da bir dönüşüm yaşanacağını kaydeden Başkan Fettah Aksoy, “Amacımız Tatvan’ın altyapı ve doğalgaz çalışmasını birlikte yürüterek ilçede ikinci bir kazıya gerek kalmadan her iki çalışmayı birlikte tamamlamaktır. İnşallah bir sıkıntı çıkmaması durumunda da ihaleyi alan yetkili firma nisan ya da mayıs ayında çalışmalara başlayacaktır” dedi.
Tatvan’da doğalgazın hizmete girmesiyle birlikte ilçedeki hava kirliliğinin de büyük ölçüde düşeceğini ifade eden Başkan Aksoy, “Hedefimiz, bu yıl yapımına başlanacak olan doğalgaz ve altyapı çalışmalarını en kısa sürede tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine açmaktır. İnşallah bunu da gerçekleştirdiğimiz vakit, ilçemizde gerek hava kirliliğinin önlenmesi ve gerekse alt yapı çalışmalarında büyük bir adım atmış olacağız” ifadelerini kullandı.