Doğan’dan Bekirdere’ye Müjde

Doğan’dan Bekirdere’ye Müjde

Mahalle inceleme gezilerini Bekirdere’de sürdürern İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, bölgenin yapılan yatırımlarla cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan Bekirdere’de bir dizi inceleme ziyaretlerinde bulundu. Doğan’a mahalle gezisinde Başkan Vekili İbrahim Bulut, Belediye Meclis üyesi Ergin Uztürk, daire müdürleri ve Bekirdere Muhtarı Adnan Birim eşlik etti. Bölgeyi sokak sokak dolaşıp esnafları ziyaret eden ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Doğan, Bekirdere bölgesinin yapılan yatırımlarla cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.
Doğan, Adnan Menderes Bulvarı’nın Cephaneliğe kadar bölümünün bu yıl içinde açılmasını planladıklarını belirterek, “Büyükşehir Belediyemiz ile bu konudaki görüşmelerimiz devam ediyor. Turan Güneş Caddesi’nin yenilenmesi çalışmalarını yıl içinde yapmak istiyoruz. Cephanelik bölgesindeki hastane inşaatının birkaç ay içerisinde başlamasını arzu ediyoruz. Bahar Camimizin çevre düzenlemesini bitirirken Gençlik Parkı’nı yeniledik. Bölgede boş bulduğumuz alanlarda da çocuklarımızı sokaktan kurtaracak ve onların gelişimine katkıda bulunacak etüt merkezleri kurmak için çalışıyoruz” dedi.
Cephaneliğin bölgenin en önemli lokomotifi olduğunu da söyleyen Doğan, “Türkiye’de amatör sporculara yönelik en büyük tesisi bölgeye yaptık. Spor Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Cephanelik bölgesinde, olimpiyat sporcularımızın yetişeceği spor merkezinin kurulması kararını aldık. Kadın Sosyal Yaşam ve İş Geliştirme Merkezi’ni yakında faaliyete geçiriyoruz. Bekirdere’ye yapılması planlanan gençlik merkezi için kamulaştırma yapıyoruz. Cephanelik’teki hareketlenme Bekirdere, Tavşantepe ve Mehmet Ali Paşa bölgelerini kalkındırıp, bir anlamda da şehirle olan dengesini kuracak. Geçen beş yıl içinde yapılan hizmetlerle Bekirpaşa bölgesi makus talihini yenmiş, bu dönemdeki hizmetlerle bölge daha da gelişerek cazibe merkezi haline gelecektir” şeklinde konuştu.
Bekirdere Muhtarı Adnan Birim de yapılan çalışmalardan memnun olduklarını belirterek Başkan Doğan’a teşekkür etti.