Doğanşehir Yolcuları Artık Münübüsle Taşıyacak

Doğanşehir Yolcuları Artık Münübüsle Taşıyacak

Malatya’nın Doğanşehir İlçe Belediyesi tarafından alınan 9 minibüs kurban kesilerek törenle hizmete girdi. Belediye Başkanı Vahap Küçük kurdeleyi keserek hizmete minibüsleri hizmete başlattı.
Belediye Başkanı Vahap Küçük yaptığı konuşmada şunları söyledi:
”Doğanşehir de taşıma hizmetlerinin daha kaliteli ve daha hızlı olması için 9 adet minibüs aldık. İnşallah yakında sayısını arttıracağız. Belediye olarak taşıma hizmetlerinden şuan zarar ediyoruz. Sebebi ise emniyet mensupları, şehit ve gazi yakınları, ağır özürlüler ve yakınları dahası 65 yaş üzeri yaşlılarımız bedava olduğu için bizim araçlara biniyorlar, çocuklarını da diğer minibüslerle gönderiyorlar. Bu da bizi zarara sokuyor. Halbuki aileleriyle beraber bizim arabalarımıza binerlerse biz zarar etmeyiz ve hizmetimiz devam eder. Bakın otobüslerimiz bir seferde 120 TL yakıyor. Minibüsler de 50 TL yakıyor. Günlük ortalama 30 sefer yapıyoruz ve 20 seferimiz 20 yolcunun altında gidiyor. Bu da bize yakıt tasarrufuna zorluyor. Bu minibüslerle günlük ortalama bin lira yakıt tasarrufu sağlayacaktır. Ancak alacağımız ek tedbirlerle bu rakamı 500 ila 600 bin TL tasarruf yapacağımız hesaplıyoruz. Biz bu araçları tüm masraflarla 110 bin TL. devir masrafları dahil mal oldu. Araçların 2 yılda sadece yakıt masrafları ile kendilerini ödeyeceğini hesapladık. Bu araçlar sizlerin malıdır. Unutmayın ki sizler ne kadar sahip çıkarsanız o kadarda bu hizmet devam eder” dedi.
Daha sonra kurdeleleri kesilen araçlar sefere başlarken ilk açılışta sürüş denemesi yapan Belediye Başkanı Vahap Küçük, aracı viteste çalıştırınca korkuya sebep oldu.